2024.3.18 10:44
Olvasási idő 0:59
Maier Péter

A Budapest Parkban ad koncertet Tom Morello, a Rage Against The Machine legendás gitárosa

ZENE BUDAPEST PARK

A rockzene egyik legelismertebb gitárosa szólóprojektjével érkezik a magyar fővárosba.

Újabb nagy névvel bővül az idei Budapest Park-nyár kínálata. A Rage Against The Machine-ből ismert Tom Morello, aki a rockgitározás egyik legnagyobb alakja, július 1-jén lép fel a magyar fővárosban.

Kiemelt tartalom
Budapestre jön a Bring Me The Horizon Budapestre jön a Bring Me The Horizon 2024.3.6 11:25

Morello innovatív gitárjátékáról, átütő erejű szólóiról ismert. Úttörő művész, legyen szó szólókarrierjéről vagy a Rage Against the Machine és az Audioslave zenekarokról, amelyeknek tagja volt. A két zenekar több Grammy-díjjal és összesen 30 millió eladott albummal bír világszerte. Morello védjegyévé vált stílusa – mint például az atmoszférikus torzítások és a lemezjátszó karcolására emlékeztető effektek – döntő szerepet játszott a Rage Against the Machine rap-metál hangzásának kialakulásában, ami a ’90-es években Grammy-díjakhoz, többszörös platina lemezekhez és a világhírnévhez vezette a bandát.

Mindemellett Morello politikai aktivistaként is aktív. Szólóelőadóként korábban Nightwatchman néven lépett fel, 2021 óta azonban saját nevén alkot, így jelentek meg a The Atlas Underground Fire és a The Atlas Underground Flood című albuma is. A lemezeken olyan vendégek szerepeltek, mint Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Grandson, Damian Marley vagy a Bring Me The Horizon. 

„Mind zeneileg, mind aktivistaként elköteleztem magam az igazságtalanság elleni küzdelem mellett” - mondja Morello.

„A közelgő végzet felfokozott érzése közepette itt az ideje, hogy a csapatokat összegyűjtsük egy utolsó erőfeszítésre, hogy megmentsük a bolygót és a művészi lelkünket. Azzal, hogy megkérdőjelezzük a zene határait és annak korábbi hangzását, felnyithatjuk az emberek szemét, hogy megváltoztassák a társadalom status quóját.”

A koncertre a jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők március 19. 10 órától, a teljeskörű jegyértékesítés március 21-én 10 órától indul a www.livenation.hu és a www.budapestpark.hu oldalakon.