2024.3.14 15:14
Olvasási idő 1:11
Szöllősi Anna

Méltósággal áthaladni a káoszon: hamarosan érkezik Dua Lipa új albuma, a Radical Optimism

ZENE ALBUM DUA LIPA ZENE

Májusban jelenik meg Dua Lipa harmadik nagylemeze, a 11 számos "Radical Optimism".

Négy év után új albummal jelentkezik Dua Lipa: a 28 éves énekesnő harmadik nagylemeze május 3-án érkezik, Radical Optimism lesz a címe, és 11 dalt tartalmaz majd, köztük a Houdini és a Training Season című dalokkal.

Érkezik Dua Lipa új albuma.
Forrás Tyrone Lebon

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, az anyagra a kilencvenes évek olyan alternatív klasszikusai is hatással voltak, mint a Massive Attack, a Primal Scream, az Oasis és a Blur. „Ez a lemez egy kicsit nyersebb lesz. A fiatalság, a szabadság, az önfeledt szórakozás lényegét szeretném megragadni“ – mondta az előadó a Rolling Stone magazinnak adott interjújában.

Kiemelt tartalom
Dua Lipa a kilencvenes évek alternatív klasszikusaihoz nyúl vissza az idei albumán Dua Lipa a kilencvenes évek alternatív klasszikusaihoz nyúl vissza az idei albumán 2024.1.17 15:05

„Pár évvel ezelőtt egy barátom megismertetett a radikális optimizmus kifejezéssel. Ez egy olyan fogalom, ami visszhangra talált bennem, és egyre kíváncsibb lettem, ahogy elkezdtem játszani vele, és beemelni az életembe.

Megdöbbentett az ötlet, hogy kecsesen is keresztülmehetsz a káoszon, és az érzés, hogy bármilyen vihart átvészelhetsz.

Ezzel egy időben azon kaptam magam, hogy teljesen beleástam magam a pszichedélia, a trip hop és a britpop zenetörténetébe. Ez a korszak mindig is annyira magabiztosan optimistának tűnt számomra, és ez a típusú őszinteség és hozzáállás egy olyan érzés, amit belevittem a stúdiófelvételekbe” – idézi Dua Lipát a Magneoton közleménye.

Az új album dalaihoz az előadó olyanokkal dolgozott, mint Caroline Ailin (a New Rules társszerzője), Danny L. Harle (Skrillex, PinkPantheress és Charli XCX társszerzője), Tobias Jesso Jr. (Adele, Harry Styles és Miley Cyrus társszerzője) és Kevin Parker (a Tame Impala alapítója).

Kiemelt tartalom
Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe 4 nappal ezelőtt

A hónap elején Dua a Training Season előadásával nyitotta meg a Brit Awards díjátadót, majd átvette a hetedik BRIT-díját a legjobb popelőadás kategóriában. Idén megnyitotta a Grammy-díjátadót is, ahol a Training Season, a Dance The Night és a Houdini egyvelegét adta elő. A közelmúltban ő lett az első női előadó, akinek négy dala egyenként több mint kétmilliárd streamet ért el a Spotifyon (One Kiss, Don't Start Now, New Rules és Levitating).