2024.1.17 15:05
Olvasási idő 0:50
Szécsi Krisztián

Dua Lipa a kilencvenes évek alternatív klasszikusaihoz nyúl vissza az idei albumán

ZENE DUA LIPA ZENE

Az elmúlt időszakban a Massive Attack, a Primal Scream, az Oasis és a Blur is nagy hatással volt az énekesnőre, ami állítása szerint meg is hallatszik majd a harmadik nagylemezén.

Dua Lipa rajongói a novemberben kiadott Houdini után már sejthették, milyen zenei irányt vesz kedvencük a közelgő harmadik albumával. Megjelenésének hetén a szám több slágerlista élére felkerült – úgy tűnik, Lipa most is jól ráérzett, melyik műfajban kell elmélyülnie. Többek között erről, illetve az új lemez körüli munkáról is mesélt a Rolling Stone magazinnak adott interjújában.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

DUA LIPA (@dualipa) által megosztott bejegyzés

„A brit rave-kultúra előtt tisztelgő pszichedelikus pop“ – írta le harmadik nagylemezének zenei világát Dua Lipa, akit ezúttal olyan zenekarok inspirálták, mint a Massive Attack vagy a Primal Scream. Az énekesnő külön kiemelte a Primal Scream 1991-es, Screamadelica című klasszikusát, de állítása szerint a DL3-on érződnek majd az Oasis, a Blur, Moby és a Gorillaz hatásai is.

Ez a lemez egy kicsit nyersebb lesz. A fiatalság, a szabadság, az önfeledt szórakozás lényegét szeretném megragadni. Hogy hagyni kell a dolgokat történni – legyenek azok jók vagy rosszak –, hiszen úgysem tudod őket befolyásolni. Csak állnod kell a sarat, bármi is történik az életedben

– mondta Dua Lipa a magazinnak.

Az albumon tizenegy szám kap majd helyet, és a produceri székbe többek között a Tame Impala Kevin Parkerje is beült, akivel Lipa már évek óta együtt szeretett volna dolgozni. Egyelőre nem tudni, mikor érkezik majd az új nagylemez, de az elmondottak szerint a 90-es évek hangzása erősen visszaköszön majd a dalokban.