2024.3.14 10:56
Olvasási idő 0:43
Szöllősi Anna

Bejelentette headlinereit a Glastonbury, történelmi csavar a nemek arányában

ZENE EGYESÜLT KIRÁLYSÁG FESZTIVÁL GLASTONBURY FESZTIVÁL

Ez az első alkalom a Glastonbury Fesztivál történetében, hogy a három húzónév közül kettő női előadó.

Dua Lipa, a Coldplay és SZA lesznek az idei Glastonbury Fesztivál fő fellépői – jelentették be csütörtök reggel a szervezők. Történelmi jelentőségűnek mondható, hogy a fesztivál headlinerei sorában először szerepel két női előadó.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Glastonbury Festival (@glastofest) által megosztott bejegyzés

A bejelentett nevek között szerepel a countrysztár Shania Twain, aki a BBC-nek elmondta: örül a meghívásnak, de a gumicsizmáját azért nem fogja otthon hagyni. Az idei felhozatalban szerepel még a Brit Awardsot elnyerő rapper, Little Simz, aki közvetlenül a Coldplay előtt lép fel, valamint az Afrobeats műfajban nyomuló Burna Boy, aki először áll a Pyramid Stage-re.

Emellett a Seventeen fiúbanda első K-pop együttesként ad koncertet a nagyszínpadon, ez is jelzi, mennyire feljött a műfaj az elmúlt néhány évben. Az angliai Glastonbury veteránjai közé tartozik az Idles, a Disclosure és a National, akik 2024-ben a fesztivál második legnagyobb színpadán, az Other Stage-en lépnek fel.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 4 nappal ezelőtt

A popsztárok közül Avril Lavigne, Cyndi Lauper és Camila Cabello képviselteti magát a világ egyik legnagyobb zenei eseményén, amire még novemberben, a jegyértékesítést követő egy órán belül elkelt az összes jegy. Az idei Glastonbury Fesztivált 2024. június 26. és 30. között rendezik meg a szokásos helyszínen.