2024.3.14 10:02
Olvasási idő 0:54
Szöllősi Anna

Március 15-én a magyaroknak üzen Navalnij özvegye, Julija Navalnaja

KÖZÉLET ALEKSZEJ NAVALNIJ BUDAPEST KARÁCSONY GERGELY OROSZORSZÁG

Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij özvegye a magyarokhoz szól március 15-én a civilek és a főváros közös rendezvényén. Az orosz ellenzéki politikus, Putyin egyik legnagyobb riválisa februárban lett valószínűleg politikai gyilkosság áldozata.

Március 15-én 17 órától Budapest köztársaság címmel tart ünnepi nagygyűlést a Fővárosi Önkormányzat civil és diákszervezetekkel közösen, az Országos Közös Akarat, az Egységes Diákfront, a Fridays For Future Magyarország és az ADOM Diákmozgalom közreműködésével a Szabad sajtó úton.

Karácsony Gergely ünnepi beszéde előtt Julia Navalnaja, Alekszej Navalnij özvegyének szavait is továbbítják a szervezők a civilek és Budapest közös rendezvényén, a Szabad sajtó úton – ezt Budapest főpolgármestere jelentette be a közösségi oldalain csütörtök reggel.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Karácsony Gergely (@karacsony_gergely) által megosztott bejegyzés

„Hallgassátok meg a Budapest köztársaság rendezvényén, március 15-én 17 órától a Szabad sajtó úton Alekszej Navalnijnak, az erkölcsi igazságok védelmében az életét is feláldozó orosz ellenzéki vezető özvegyének, Julija Navalnajának szavait“ – írta Karácsony Gergely. 

»Mi itt az igazat mondjuk« – Youtube közvetítései, tényfeltáró videói, bátor kiállásai végén gyakran köszönt el ezzel a mondattal Alekszej Navalnij. Az ember, aki megmutatta, hogy még azok is, akiknek nincs hatalmuk, képesek megváltoztatni a világot. Ne adjátok föl, soha ne adjátok föl – ezt válaszolta arra a kérdésre, mi lenne az üzenete, ha megölné a zsarnok.

– áll a főpolgármester posztjában. 

Alekszej Navalnij orosz aktivista és politikus február 16-án, 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 éves büntetését töltötte. Halálának okáról kevés hivatalos információt hoztak nyilvánosságra, de a fáma szerint a napi sétáját követően esett össze. Felesége, aki nemrég az Európai Parlamentben is felszólalt, azzal vádolja az orosz hatóságokat, hogy férjét Vlagyimir Putyin elnök utasítására ölték meg.

Kiemelt tartalom
Julia Navalnaja: Ha le akarod győzni Putyint, harcolj a bűnbandája ellen – Az Európai Parlamentben szólalt fel Navalnij özvegye Julia Navalnaja: Ha le akarod győzni Putyint, harcolj a bűnbandája ellen – Az Európai Parlamentben szólalt fel Navalnij özvegye 2024.2.28 16:13