2024.3.13 13:59
Olvasási idő 0:54
Szécsi Krisztián

Már premier előtt láthatod a magyar animációs filmet, ami a rendszerváltás korának és a hamisított vonatjegyeknek állít emléket

FILMEK + SOROZATOK ANIMÁCIÓS FILM ELŐZETES KÉK PELIKAN MAGYAR FILM

A "Kék Pelikan" című animációs film április 4-től lesz országszerte megtekinthető a mozikban, de már a premier előtt is el lehet csípni néhány közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen, amelyeken az alkotók a film kulisszatitkairól mesélnek.

Csáki László filmrendező legújabb alkotása, a Kék Pelikan a rendszerváltás előtti Magyarországra csábítja a közönséget.

Forrás Kék Pelikan

1988-ban Magyarországon már mindenki igényelhetett világútlevelet, kinyíltak a határok, felszabadult az utazás lehetősége, a vonat és a busz azonban nagyon drága volt. Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? A Nyugatra vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya rájönnek, hogy a MÁV-nál a jegyeket kézzel írva, kék Pelikan indigót használva töltik ki. A srácok egy budapesti belvárosi bérház egyik lakásában kezdik meg a kémiai kísérletezéseket, hogy hamis vonatjegyekkel mehessenek világot látni – olvashatjuk a film sajtóanyagában a cselekményről. 


A valós eseményeket feldolgozó, felnőtteknek szóló animációs film sok humorral és korabeli zenékkel meséli el hogyan oldották meg okosba’ az utazást a kilencvenes évek csibészei. A Kék Pelikan igazi nosztalgiautazás, amelyen a felidézett tárgyak vagy olyan korabeli zenék segítségével vehetnek részt a nézők, mint az Induljon a banzáj! a Bonanza Banzaitól, a Lidocain a Hiperkarmától vagy a Húsrágó hídverő a Kispál és a Borztól.

Kiemelt tartalom
A festékanyag, ami egy generációnyi fiatalnak hozta el az utazás szabadságát – Megnéztük a Kék Pelikant A festékanyag, ami egy generációnyi fiatalnak hozta el az utazás szabadságát – Megnéztük a Kék Pelikant 2024.4.16 19:32

Az indigóval vonatjegyet hamisító fiatalokról szóló mozifilm március közepétől látható a kijelölt mozikban, április 4-től pedig országszerte. A Kék Pelikan közönségtalálkozókkal egybekötött vetítésein az alkotók a film kulisszatitkairól mesélnek, míg olyan ikonikus művészek, mint Kozso és Bérczesi Róbert az ezredforduló életérzésének felidézésében lesznek a közönség segítségére. A filmet kísérő események folyamatosan bővülő listája megtalálható a forgalmazó által létrehozott Facebook-eseményben.


A Kék Pelikan című film előzetesét itt nézhetitek meg: