2024.3.11 15:49
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

Így tehetik boldogabbá az életünket a színek az IKEA szerint

DESIGN IKEA LAKBERENDEZÉS

A Raw Color nevű holland dizájnstúdióval készült "Tesammans" kollekció a váratlan színpalettákra és a játékos kombinációkra helyezi a hangsúlyt.

Az IKEA gondolt egyet, és azt mondta, „színek nélkül minek élni?“, majd összeállt a holland Raw Color dizájnstúdióval, hogy együtt egy kifejezetten meglepő bútorkollekcióval jöjjenek elő. A svéd cég közleménye szerint „a színek viszonyait és az érzelmekre gyakorolt hatásait vizsgálták az otthonokban“. Most megmutatjuk, mi jött ki belőle.

A TESAMMANS kollekció darabjai
A TESAMMANS kollekció darabjai Forrás IKEA

A Raw Color tervezői bátran nyúlnak a színekhez, és jól is ismerik a terekre és a hangulatunkra gyakorolt hatásait. Az elkészült kollekció ezt a szakértelmet tükrözi, emiatt nagyon örülök az együttműködésnek

– nyilatkozta Maria O'Brian, az IKEA of Sweden kreatív vezetője. „Reméljük, hogy ez a termékcsalád önkifejezésre inspirálja majd az embereket, és megtöltik a hétköznapi tereket színekkel és vidámsággal” – teszi hozzá.

Az eindhoveni Christoph Brach és Daniera ter Haar által alapított Raw Color számára ez egy nagy lehetőség, hogy szélesebb közönség elé tárják víziójukat. „Tervezőként a színek átalakító ereje és ezek fényre, a különböző anyagokra és egymásra gyakorolt hatása inspirál bennünket. A színek erőteljes vizuális eszközök, amelyek érzelmeket ébresztenek és életre keltik a környezetünket” – fogalmazott ter Haar.

Kiemelt tartalom
Ilyen volt a Kádár-kor megkérdőjelezhetetlen esztétikája – Bemutatjuk a szocializmus lakberendezési szokásait Ilyen volt a Kádár-kor megkérdőjelezhetetlen esztétikája – Bemutatjuk a szocializmus lakberendezési szokásait 2023.11.12 9:41

A kollekció célja tehát, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyi boldogságot okozhat, ha színes környezetben éljük az életünket, illetve segítséget adjon, hogy azok is alkalmazhassák a színes bútorokat, akik a megfelelő egyensúlyt féltve nem mernek ezekhez nyúlni.

A TESAMMANS kollekció darabjaiA TESAMMANS kollekció darabjaiA TESAMMANS kollekció darabjaiA TESAMMANS kollekció darabjai
Galéria megtekintése
(5)