2024.3.6 14:36
Olvasási idő 1:10
Szécsi Krisztián

Szexuálisan zaklatta a Drake és Josh sztárját a Nickelodeon egyik munkatársa

ARCOK GYERMEKBÁNTALMAZÁS NICKELODEON SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

Drake Bell az Investigation Discovery hamarosan debütáló sorozatában mesél az őt ért abúzusokról. A párbeszédtrénerként foglalkoztatott Brian Peck neve a szexuális bűnözők listájára is felkerült.

Hamarosan az Investigation Discovery csatornán debütál a Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV című dokusorozat, amely négy részen keresztül tárja fel az 1990-es évek végének és a 2000-es évek első felének ikonikus gyermekműsorai mögött meghúzódó mérgező médiakultúrát.

A sorozat kedden közzétett előzetesében a Nickelodeon pár korábbi stábtagját láthatjuk, akik arról beszélnek, mennyire meglepődtek, amikor kiderült, hogy a csatorna egyik párbeszédtrénere, Brian Peck egy szexuális ragadozó. Saját bevallásuk szerint semmit nem tudtak arról, hogy Peck molesztálta a színészeket, köztük Drake Bellt.

Drake Bell a Nickelodeon egyik csillaga volt, aki szerepelt többek között a Sok hűhó és Az Amanda show című sorozatokban, majd 2004-től Josh Peck oldalán Drake és Josh címmel saját műsort kapott, amely itthon is nagy népszerűségnek örvendett.

A Nickelodeon egykori gyereksztárja, Drake Bell először fogja nyilvánosan megosztani bántalmazásának történetét, amit Brian Peck egykori párbeszédcoachtól szenvedett el, akit 2004-ben elítéltek az ellene elkövetett bűncselekményei miatt, elrendelték továbbá, hogy a neve felkerüljön a szexuális bűnözők listájára

– idézi a Warner Bros. Discovery People-nek megküldött sajtóközleményét a 24.hu.

Ahogy a nyilatkozatban is szerepel, egy 2003 augusztusában kiadott közlemény szerint Pecket azután tartóztatták le, hogy „a kiskorú családja arról számolt be, hogy Peck hat hónapon keresztült molesztálta a gyereket” – Bell ekkor még csupán 15 éves volt. A nyomozásban részt vevő szakemberek úgy gondolják, Peck több gyermeket is zaklathatott szexuálisan. 

A sorozat március 17-én és 18-án kerül adásba az Investigation Discovery csatornán.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.

Ha kapcsolati erőszak, gyerekbántalmazás, prostitúció vagy emberkereskedelem áldozata vagy, fordulj bizalommal az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathoz a +36 80 20 55 20-as telefonszámon.