2024.3.1 12:07
Olvasási idő 0:51
Krajnyák Petra

Nem áll le a hollywoodi remake-gyár: újabb kultfilm feldolgozása érkezik a tavasszal

FILMEK + SOROZATOK ELŐZETES FILMEK REMAKE VÍGJÁTÉK

Hamarosan mozikba kerül a "Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!" remake-je, amihez már egy előzetes is érkezett.

Még az év első felében remake-et kap Christina Applegate 1991-es vígjátéka, a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!, ami néhány hónappal az amerikai premier után a magyar mozikba is eljutott, igazi sikerét mégis inkább a VHS-korszaknak és a tévés sugárzásoknak köszönheti.

Christina Applegate a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se című vígjátékban
Christina Applegate a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se című coming age vígjátékban, 1991-ben Forrás Don't tell mom the babysitter's dead

A fekete humorral átitatott vígjáték egy nem mindennapi fejlődéstörténetet mutat be, mely a kritikusok tetszését ugyan nem, a nézőkét azonban nagyon is elnyerte. Stephen Herek ikonikus filmjének újraforgatását már többször is pedzegették, ami a Variety értesülése szerint már majdnem véget is ért. Sőt, most ízelítőt is kaptunk az újragondolt vígjátékból.

A remake az 1991-es filmhez hasonlóan egy 17 éves lány elfuserált nyári szünetét követi nyomon, aki kénytelen lemondani egy európai körutazásról, illetve otthon maradni a testvéreivel, mivel anyja úgy dönt, Thaiföldre utazik. Az új változatban Tanya, az eredeti filmben Swell névre keresztelt főhős azonban nem kis slamasztikába kerül, miután idős bébiszitterük váratlanul meghal, így kistestvérei felügyelete mellett még a haláleset titokban tartása is az ő vállát nyomja. A főbb szerepeket Simone Joy Jones, Nicole Richie és az 2013-ban Oscar-díjra jelölt June Squibb alakítják majd.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

Az amerikai mozikban április 12-én debütáló filmet Wade Allain-Marcus rendezte, a forgatókönyvet pedig a WandaVízió és a Ted Lasso egyik alkotója, Chuck Hayward írta, magyar premierről egyelőre nincs hír.

Kipurcant a bébicsősz... remake-jének előzetesét itt tudjátok megnézni: