2024.2.29 14:09
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Négyéves eltiltást kapott doppingolásért a Juventus játékosa, Paul Pogba

SPORT DOPPING FOCI JUVENTUS FC LABDARÚGÁS

A Juventus francia válogatott labdarúgója fellebbez a döntés ellen.

Doppingolásért négy évre szóló eltiltást kapott Paul Pogba, a Juventus francia válogatott labdarúgója. Az illetékes olasz sportbíróság csütörtökön tette közzé a focista eltiltásáról szóló ítéletet.

Doppingolás miatt tiltották el Paul Pogbát.
Forrás Getty Images / Gabriele Maltinti

A 2018-ban világbajnok futballistától augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz. Akkor felfüggesztették a játékengedélyét, és ügynöke közölte: Pogbának soha nem állt szándékában megszegni a szabályokat.


A 81-szeres válogatott középpályás – akinek a szerződése a Juventusnál 2026 júniusában jár le – azt azonban elismerte, hogy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, aminek a mellékelt tájékoztatója utalt a készítmény teljesítményfokozó jellegére.

A 30 esztendős Pogba – aki nevezve volt, de nem játszott a Zebrák idénynyitó mérkőzésén – tavaly tért vissza a Juventushoz a Manchester Unitedtől. Az előző szezonban sérülése miatt alig futballozott, így tavaly a végül ezüstérmes francia válogatott világbajnoki keretéből is kimaradt.

Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a futballista egyik hozzátartozója az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy Pogba megfellebbezi a döntést.