2024.2.28 12:54
Olvasási idő 0:50
Szécsi Krisztián

Megvan, mikor érkezik a legújabb Pokémon-játék, amiben az alkotók visszatérnek a 2013-as szériához

TECH-TUDOMÁNY GAMER GAMING NINTENDO POKÉMON VIDEÓJÁTÉK

A nagy bejelentést a nemzetközi Pokémon-napon tette meg a brand elnök-vezérigazgatója.

Február 27-én, a nemzetközi Pokémon-napon Cunekazu Isihara (Tsunekazu Ishihara), a The Pokémon Company elnök-vezérigazgatója egy különleges Pokémon Presents (A Pokémon bemutatja) videóban engedett első betekintést a cég legújabb videójátékába, a Pokémon Legends: Z-A-be, ami a tervek szerint 2025-ben érkezik.

Sajnos eddig igencsak keveset tudni a játékról, de az már biztos, hogy a történet visszatér a Kalos régióban található Lumiose Citybe, amit egyébként Párizsról mintázott a cég, és ahol 2013-ban a hatodik generációs zsebszörnyekkel is megismerkedhettünk a Pokémon X & Y játékokban. Ez utóbbi még Nintendo 3DS konzolon futott, azóta a brand Switchre váltott, és a Pokémon Legends: Z-A is ezen lesz elérhető.

A rajongói spekulációk alapján a teljes gameplay Lumiose City városfalaira korlátozódik (ami egyébként a franchise legnagyobb városa is egyben), az open world koncepció marad, viszont kérdéses, hogy Kalos teljes régiója bejárható lesz-e. Ez mindenképpen nagy visszaesés lenne a 2020-as Pokémon Sword és Pokémon Shield, a 2022-es Pokémon Scarlet és Pokémon Violet és a 2023-as Pokémon Scarlet & Violet – The Indigo Disk DLC-hez képest. A Pokémon SV egyébként körülbelül 23,91 négyzetkilométeres területet fed le a konzol szerverében. 

Kiemelt tartalom
Brutális leépítések zajlanak a játékiparban, magyar szakmabelieket kérdeztünk arról, mennyire vészes itthon a helyzet Brutális leépítések zajlanak a játékiparban, magyar szakmabelieket kérdeztünk arról, mennyire vészes itthon a helyzet 2 nappal ezelőtt


A videós trailer alapján az új játék célja a pokémonok és az emberek együttélését bemutatni urbánus közegben. Az információhiány ellenére is már most kijelenthető, hogy 2025 egyik legjobban várt játéka lehet az új Pokémon-spinoff.