2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Masszi-Rigó Csilla
2022.12.9 13:28
Olvasási idő  0:54

Napi három tanóra megtartásával tiltakozik a híres fővárosi gimnázium

Eddig még egy magyar középiskolában sem láttunk olyan tiltakozási formát, mint amelyet a Trefort Gimnázium tervez jövő héttől.

Masszi-Rigó Csilla
2022.12.9 13:28 Olvasási idő  0:54
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Eddig nem látott tiltakozási formába kezd hétfőtől az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium. A fővárosi középiskola december 12-től csak az első három tanórát tartja majd meg a tanulóknak, a negyedik és a hetedik tanóra között pedig belsős továbbképzést tartanak az iskolai tanárainak. 

 

 

 

A Telex.hu az iskola Facebook-oldalán közzétett poszt kikerülése után az iskola igazgatóját is megkérdezte, miért döntöttek közösen az egyedi tiltakozási módszer mellett. Csapodi Zoltán, a Trefort igazgatója elmondta, olyan formát keresett, amely törvényes, mégis kifejezi a tiltakozást. 

 

Igazgatóként nekem megnyugtató, hogy egymásra figyelve hoztuk meg a döntést, a tantestület 90 százalékos többséggel döntött így, tehát iskolai egység áll mögötte 

 

– nyilatkozta az iskola vezetője a Telexnek

 

Csapodi abban bízik, hogy több iskola is csatlakozik majd hozzájuk, és sikerül elérni, hogy a közoktatás irányítói leüljenek tárgyalni a tanárok helyzetéről. A Trefort igazgatója szerint gyors oktatásirányítási fordulatra lenne szükség addig, amíg a megmozdulások békések, és szükség lenne egy olyan törvényre, amely a diplomás átlagbérhez rögzíti a tanárok fizetését, és amely garantálja, hogy 2025 után a költségvetés fogja finanszírozni a megemelt bérek szinten tartását. 

Gyakorlóiskolaként a Trefortban is jól láthatóak a közoktatásban lejátszódó folyamatok, miszerint egyre több fiatal gondolkodik azon, hogy elhagyja a tanári pályát, valamint az is, mennyire nincsen utánpótlás egyes – például a természettudományos – területen. 

 

Hogy a téli szünet után visszatér-e a megszokott tanítási rend, az igazgató azt nyilatkozta, nagyon reméli, hogy addigra rendeződik majd a kialakult helyzet. 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: telex.hu Thumbnail:  Farkas Norbert / 24.hu
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra