2024.2.24 13:26
Olvasási idő 0:44
Szöllősi Anna

A történelem egy szeletét hivatott felidézni az időutazó aktatáska

DESIGN DESIGN TÖRTÉNELEM

A kettő az egyben kiegészítő egy órát és egy aktatáskát egyesít, ami a cserélhető feliratokkal lehetővé teszi viselőjének, hogy az általa kiválasztott metropolisz időzónája szerint hitelesen kalibrálja be a készüléket.

A Nik Bentel Studio és a Trio of Time (TTT) by Anicorn egyesítették erőiket, és megálmodták a Time Traveler (Időutazó) órát és egyben aktatáskát. 

A kreatív koncepció a II. világháború utáni időszakban nélkülözhetetlenné vált klasszikus időzónás, például állomásokon kihelyezett faliórákból merített ihletet, és tiszteleg a korszak előtt, amikor a globális utazás és kereskedelem virágzásnak indult. A Time Traveler átvette az ikonikus, fekete-fehér esztétikát, és a történelem egy darabjaként jelenik meg a modern korban. Szintén visszaköszön a letisztult betűtípus: a termékkel együtt jár négy címkézett tábla is, így kedvünkre cserélgethetjük a táskán a metropoliszokat – írja a Design Boom. 

Piacra dobták az aktatáskát, ami óraként is funkcionál.
Forrás The Trio of Time
Az üzleti világ szimbólumaként szolgáló aktatáska és óra mixe arra hív minket, hogy tegyük félre a zavaró digitális tényezőket, elmerülve az időzónák globális hálózatában. 

„Az időzónás faliórák célja az volt, hogy egyetemes megértést hozzanak létre az időről, így működhetett a globális kereskedelem és létrejöhettek az üzleti utak és találkozók“ – mondták a tervezők. 

Piacra dobták az aktatáskát, ami óraként is funkcionál.
Forrás The Trio of Time


Ami a műszaki jellemzőket illeti, a táskába illeszthető órát egy japán Miyota 2035 kvarcmű működteti, és bőrszíjjal van ellátva. A termék február 21-től megvásárolható a Trio of Time hivatalos oldalán, 349 dollárért (körülbelül 125 ezer forint.)