2024.4.2 18:40
Olvasási idő 3:48
Kremmer Magdi

Ezek voltak az MTV legtrashebb műsorai – 6 sorozat, ami bemutatja a 2000-es évek igazi arcát

FILMEK + SOROZATOK MTV REALITY SOROZATOK TRASH VALÓSÁGSHOW

2024-ben még mindig menő a Y2K, de a 2000-es évek nem csak az alacsony derekú farmerekről és a pillangós kiegészítőkről szóltak. Most az MTV legtrashebb műsorain keresztül mutatjuk meg, hogy milyen volt 20 éve fiatalnak lenni.

Az MTV a 2000-es években Magyarországon is meghatározó tévécsatorna volt, az ott futó ikonikus műsorokat sosem fogjuk elfelejteni: a videóklipek között fogyásról, tiniterhességekről vagy épp sztárlakásokról szóló műsorok szórakozattak bennünket.

A Y2K-őrület közepette úgy éreztük, érdemes kicsit visszatekinteni rájuk, hogy megnézzük, milyen is volt valójában a 2000-es években az élet. Szálljatok fel velünk a nosztalgiavonatra, és nézzük meg, hogy mit adtak 20 évvel ezelőtt a tévében! 

Pimp My Ride 

Van egy ócska, régi kocsid, ami már alig gurul? Semmi baj! Az MTV csapata ingyen és bérmentve felújítja az autód! Valami ilyesmi volt a Pimp My Ride koncepciója. A kedvelt házfelújítós műsorokkal ellentétben viszont ez a műsor az extremitásokról szólt. A műsorkészítők a lehető legrosszabb állapotban lévő kocsikat választották ki, aztán azt a West Coast Customs csapata felújította, majd telepakolta drága – és valljuk be – teljesen felesleges cuccokkal. Egy-egy autóba minijacuzzi, zongora vagy akár biliárdasztal is kerülhetett, de olyan is előfordult, hogy hat síkképernyős tévét vagy egy egész házimozi-rendszert építettek be a járgányokba. 

Ezek voltak az MTV legtrashebb műsorai
A Pimp My Ride egy átalakított verdája. Forrás Pimp My Ride (2004-2007) - R-Lab, MTV Series Development

Rengetegen imádták a műsort, akkoriban valószínűleg minden kocsival rendelkező amerikai kamasz arra vágyott, hogy az ő autóját is kipofozza az MTV.  A show népszerűségén az is sokat dobott, hogy azt Xzibit vezette, a vele való találkozás is élmény volt a beválogatott srácoknak. Később viszont kiderült, hogy az MTV stábja nem volt annyira nagylelkű, mint ahogy azt a műsorban láttuk. A szereplők elmondása szerint a kocsikba pakolt luxuscikkeket a forgatás után visszavették, az autók mechanikájával pedig egyáltalán nem foglalkoztak, így azok gyakran használhatatlanná váltak a műsor után. Ha luxuskocsijuk nem is lett, de legalább az öt perc hírnevet megkapták a Pimp My Ride-ban szereplő fiatalok. 

Tila Tequila – Szerelem egy húzásra

A Szerelem egy húzásra egy klasszikus, kiszavazós szerelmi vetélkedő is lehetne, csakhogy az MTV stábjának muszáj volt valahogy feldobnia a már jól ismert Nagy Ő-koncepciót. A versenyzőknek Tila Tequila erotikus modell és pornószínésznő kegyeiért kellett megküzdenie, azt azonban a műsor kezdetéig nem tudták, hogy Tequila biszexuális. A beválogatott 16 nő azt hitte, hogy a történelem első, leszbikus szerelmi vetélkedőjében szerepel, a 16 férfi szintén azt feltételezte, hogy csak egymással kell harcba szállniuk. Aztán az első epizódban kiderült, hogy nehezebb dolguk lesz, és összesen 32-en vesznek részt a játékban. 

Ezek voltak az MTV legtrashebb műsorai
Tila Tequila kegyeiért két évadon át küzdöttek fiúk és lányok Forrás A Shot at Love with Tila Tequila (2007) - 495 Productions


A műsor azért is lett felkapott, mert az intim jeleneteket is cenzúra nélkül mutatta be. Emellett a versenyszámok is extrémek voltak, a szereplőknek nehéz és gyomorforgató feladatokat kellett teljesíteniük, volt, hogy állati belső szerveket vagy vért kellett fogyasztaniuk a pontszerzés érdekében. Az első széria győztese, Bobby mindössze két hónapig volt együtt Tila Tequilával. Szakításuk viszont lehetővé tette, hogy egy második évadot is forgassanak a műsornak. 

Jersey Shore 

Az MTV egyik legnépszerűbb valósághow-ja, a Jersey Shore nyolc huszonéves, olasz felmenőkkel rendelkező amerikai fiatal nyaralását mutatta be. A műsor egyedülálló volt, hiszen nem volt versengés vagy kiszavazás, ugyanakkor mesés fődíj sem, amit a végén el lehetett nyerni . Egyszerűen összezártak néhány fiatalt, akik balhéztak, drámáztak és buliztak, vagyis megcsinálták a műsort. A koncepció annyira jól sült el, hogy a 2000-es évek végén már szinte minden fiatal ismerte Snooki, Pauly D vagy Jwoww nevét. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Jersey Shore (@jerseyshore) által megosztott bejegyzés

A műsort sokan kritizálták amiatt, hogy negatívan ábrázolja az amerikai olaszokat, a helyiek pedig azt kifogásolták, hogy a szereplők egy része nem is New Jersey-ből származik, ahogy azt a show állította. A Jersey Shore a 2000-es évek végén annyira népszerű lett, hogy több spin-off készült belőle, a szereplők saját műsorokat is kaptak, igazi realitysztárokká váltak. 2011-ben a műsor brit változata, a Geordie Shore is elkészült. 

Paris Hilton – Öribari kerestetik 

Paris Hilton megmutatta, hogy nemcsak szerelmet, hanem barátokat is lehet realityműsorokban keresni. A 2008-ban induló Öribari kerestetikben a versenyzők az örökösnő barátságáért szálltak harcba. A résztvevőknek meg kellett mutatniuk, hogy nemcsak lépést tudnának tartani Paris Hiltonnal, de maguk is hírnévre születtek. A versenyszámokban többek között azt kellett bizonyítaniuk a szereplőknek, hogy jól néznek ki, tudnak bulizni, valamint a vörös szőnyegen is magabiztosak. Az eredeti Öribari kerestetikből két évad is készült, majd Hilton egy brit és egy dubaji legjobb barátot is keresett magának. 

Ezek voltak az MTV legtrashebb műsorai
Paris Hilton és az első évad öribari-jelöltjei Forrás Paris Hilton’s My New Best Friend (2008) - Ish Entertainment

Rémes randi

Milyen lenne életed legrosszabb randija? Egy olyan találkozó, amin a randipartnered minden mondata egy hatalmas red flag, és szinte csak olyan tulajdonságai vannak, ami számodra ellenszenves vagy taszító? Na, ezt csinálta meg az MTV újra és újra 2009 és 2011 között. 

Kiemelt tartalom
A háború sohasem változik, de az adaptációnak ez tesz jót – Fallout sorozatkritika A háború sohasem változik, de az adaptációnak ez tesz jót – Fallout sorozatkritika 2024.4.20 10:19


A Rémes randi című műsorba vicces kedvű fiatalok nevezték be a haverjaikat. A mit sem sejtő áldozatok azt hitték, hogy egy egyszerű vakrandin vesznek részt, csakhogy a randipartnerek az MTV színészei voltak, a stáb és a “rosszakaró” haver pedig rejtett kamerákon keresztül figyelte az eseményeket.

A színészek feladata az volt, hogy egy kis előzetes utánajárás alapján a lehető legidegesítőbb, legellenszenvesebb randipartnert alakítsák.

Ha a műsorban résztvevők kibírták a “rémes randit”, 60 dollárt nyertek, ha viszont ott akarták hagyni borzasztó partnereiket, a színészek felfedték magukat. Minek bárkinek is ellenség, ha vannak barátaink? 

Szülinap luxuskivitelben

Az MTV talán legjobban utált műsora a Szülinap luxuskivitelben volt. Az IMDb-n 1,8-ra értékelt műsorban elkényeztetett, kőgazdag gyerekek 16. születésnapját követhettük nyomon. Az, hogy a szülinaposok luxusautót kapnak ajándékba, teljesen alapnak számított, de természetesen mindig akadt egy profi partiszervező is, aki óriási összegekért szervezte meg a bulit hatalmas tortával és menő fellépőkkel, de valamilyen extrém tematika vagy helyszín is biztosítva volt a fiataloknak.


Láthattunk elefántháton belovagló szülinapost, szexi cowboyokat, dzsungelbulit élő vadmacskákkal, de olyan bulit is szerveztek, amin Nicki Minaj és Flo Rida is fellépett. A műsorban szereplő fiatalok általában teljesen alapnak vették a fényűző zsúrokat, és teljesen kiborultak, ha valami nem úgy alakult, ahogy szerették volna. Kiabáltak a személyzettel, hisztiztek, mindig kisírták, amit akartak. Bár mindenkit megbotránkoztatott a viselkedésük, a műsor sikeresnek bizonyult, 10 évadot is megélt. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!