2024.2.22 12:08
Olvasási idő 1:35
Krajnyák Petra

Noryna Diamond diszkriminációval vádolja a Balázs Kickst, amiért kizárták egy nyereményjátékból

ARCOK BALAZS KICKS SNEAKER TIKTOK

Az üzlet tulajdonosa, Pachert Balázs káros internetes tevékenysége miatt zárta ki Noryna Diamondot a játékból, a tiktokker viszont nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Magyarország legnagyobb limitált kiadású, dizájnersneakerekkel foglalkozó üzlete, a Balazs Kicks egy héttel ezelőtt nyereményjátékot hirdetett a TikTokon. A jelentkezőknek csupán egy videóduettet kellett készíteniük a vállalkozás alapítójával, Pachert Balázzsal. A legtöbb lájkkal jutalmazott videó alkotójának jutalma pedig egy szabadon választható cipő volt, 80 ezer forint értékben.

@balazskicks Duettezz erre a videóra❗️Adok egy cipőt 80 ezerért ha te kapod a legtöbb likeot! #balazskicks♬ eredeti hang - balazskicks

A versenyre a hírhedtté vált tiktokker, Noryna Diamond is jelentkezett, aki több mint 85 ezer lájkkal hamar a mezőny élére tört. Pachert Balázs ekkor két videót is megosztott, melyekben kizárta őt a versenyből. A fiatal vállalkozó elmondta, hogy sem ő, sem a cége nem táplál ellenszenvet semmilyen szexuális vagy nemi identitással szemben, így a transzszexuális közösséggel sincs problémája, azonban káros internetes tevékenysége miatt Norynát kizárja a játékból. 

Nem Pachert Balázs volt az egyetlen, aki kifogásolta Noryna Diamond sikerét. A duettpárbajban nevező versenyzők egyike egy TikTok-videóban adott hangot felháborodásának, amiért többen kedvelték Noryna Diamond videóját, mint az övét. A tiktokker ezt sem hagyta szó nélkül:

Meddig süllyedünk még komolyan? Azért mert transzvesztita, transznemű vagyok nem nyerhetek? (...) Ez egy játék, tisztességesen játszottam, tisztességes szabályokkal, mi a probléma? Soha életemben nem nyertem semmit. Nagy kunszt, egyszer szeretnék egy cipőt nyerni. És akkor mi van?

Későbbi diszkvalifikálását a tiktokker egy sor halálfej emojival kommentálta, majd egy újabb TikTok-videóban reagált a döntésre. Szerinte a kizárásának nem volt létjogosultsága, és valójában nem a korábban megosztott tartalmai, hanem transzneműsége miatt nem vehet részt a játékban.

Kiemelt tartalom
A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? 2024.4.24 18:45

„Kettő évvel ezelőtt gyújtottam fel a hajamat, miért a múltam miatt ítélkeztek? Miért a múltam miatt zártok ki a játékból? Na, erre nincs válasz ugye? Miért a múltam miatt ítéltek meg?“ – kérdezte. Hozzátette: bármikor meg tudna venni egy több tízezer forintos cipőt, ezért sokkal inkább az igazságtalanság zavarja, mivel jelentős munkát fektetett a nevezésbe, és a rajongói is azt szerették volna, hogy ő nyerjen. Azt is megígérte, hogy személyesen Pachert Balázzsal fogja megbeszélni a dolgot egy Instagram-élőben.

@norynahdiamondh#foryou fuuhj #balazskicks♬ eredeti hang - 🦖Noryna Diamond💎👑🦖

A Balazs Kicks tulajdonosa viszont nem tartózkodott az üzletben, így a találkozásra végül nem került sor. Azonban szerda reggel három személy jelent meg Pachert házánál, majd megfenyegették, hogy komoly problémákkal kell szembenéznie, amennyiben Noryna Diamond nem kapja meg a neki járó sneakereket. A fiatal vállalkozó egy újabb TikTok-videón elmondta, szeretné végre békésen lezárni az ügyet, majd felajánlotta, hogy szombat délután ötkor élő adásban beszéljék meg a nézeteltérésüket.

@balazskicks♬ eredeti hang - balazskicks