2024.2.21 13:43
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

Évekre börtönbe kerül az influenszer anyuka, aki koncentrációs táborokat idéző körülmények között nevelte a saját gyerekeit

TÁRSADALOM GYEREKEK GYERMEKBÁNTALMAZÁS INFLUENSZER

Az amerikai Ruby Franke könnyek közt kért bocsánatot a bíróságon. A nőt a saját kisfia buktatta le, amikor megszökött otthonról, hogy enni és inni kérjen a szomszédoktól.

Legalább négy év börtönbüntetésre ítélték azt a gyereknevelésre szakosodott amerikai tartalomgyártót, aki éveken keresztül éheztette és bántalmazta saját gyermekeit, írja a BBC.

A szigoráról ismert Ruby Franke-ről korábban a 444 is cikkezett, miután 2023 augusztusában egy sebekkel borított kisfiú kopogtatott be a szomszédaihoz Utah államban, hogy enni és inni kérjen. A gyereket kóros alultápláltsága és sérülései miatt azonnal kórházba szállították. Az eset után öt testvérét biztonságba helyezték, az édesanyjukat, akitől a kisfiú megszökött, pedig letartóztatták.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Jodi & Ruby (@moms_of_truth) által megosztott bejegyzés

Ruby Franke az 8 Passengers nevű YouTube-csatornáján családjának mindennapjait mutatta meg követőinek, az Instagramon pedig egy @moms_of_truth nevű profil alatt adott gyereknevelési tanácsokat. A nő ellen hatrendbeli gyermekbántalmazással emeltek vádat, a bíróságon bűnösnek vallotta magát. Üzlettársa, a csatorna másik tulajdonosa, az 54 éves Jodi Hildebrandt ugyanarra a bűntetésre számíthat, mint ő.

Kiemelt tartalom
Íme a Kidcore, a divat legszínesebb válasza globális világvége hangulatra Íme a Kidcore, a divat legszínesebb válasza globális világvége hangulatra 2024.3.23 10:10

Utah állami ügyésze, Eric Clarke a bírósági vizsgálat alatt azt nyilatkozta, hogy a gyerekek koncentrációs táborokat idéző körülmények között éltek. Az édesanyjuk gyakran megtagadta tőlük az ételt, a vizet, valamint időnként még azt sem engedte nekik, hogy ágyban aludhassanak.

Ruby Franke megkérdőjelezhető gyereknevelési stílusáról több videóválogatás is született:

Ha gyermekbántalmazás, kapcsolati erőszak, prostitúció vagy emberkereskedelem áldozata vagy fordulj bizalommal az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathoz a +36 80 20 55 20-as telefonszámon.