2024.2.16 8:37
Olvasási idő 0:49
Krajnyák Petra

Kivágták a Balázsékból a pénteki tüntetésről szóló részt

KÖZÉLET KÖZÖSSÉGI MÉDIA MÉDIA RÁDIÓ SEBESTYÉN BALÁZS TÜNTETÉS

A "Balázsék" című rádióműsor szerdai adása a kegyelembotrány miatt szervezett influenszertüntetésről szóló rész nélkül került fel a YouTube-ra és a Spotifyra.

Nagyjából negyedórán keresztül beszélgetett Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri a a Balázsék című műsor szerdai adásában a kegyelembotrányról és a péntekre szervezett tüntetésről, ez a rész azonban már nem került be az adás YouTube-ra és Spotifyra feltöltött verziójába, szúrta ki a Telex.

A műsor két műsorvezetője a kivágott részben arról beszélgetett, hogy szerintük miért ártalmas, ha a politikai pártok is hasznot húznak a pénteki tüntetésből, amit influenszerek hirdettek meg, illetve megannyi híresség is támogat.

Az adást hallgató Reddit-felhasználók szerint Sebestyén Balázs azt is kifejtette, hogy a gyerekvédelmi ügy megoldásának politikai oldalaktól függetlennek kellene lennie, éppen ezért politikusoknak nincs keresnivalója a tüntetésen, mert elterelik a figyelmet a lényegről. A Telex megkeresésére ugyan sem a Rádió 1, sem Sebestyén Balázs nem válaszolt, de a csütörtöki adásban elárulták, miért döntöttek a netes verzió megvágása mellett.

Sebestyén szerint azért vágták ki ezt a részletet, mert elvenné a fókuszt arról, ami fontos, és a sajtóban kontextusból kiragadva közölték volna mondatait, ezzel pedig csak ártottak volna az ügynek. Hozzátette: azáltal, hogy a gyerekek érdekeit szem előtt tartva hátra léptek, segítik hogy tényleges jogszabályi változások születhessenek a gyerekvédelemről. Rákóczi Ferenc megerősítette, hogy semmi nem érdekes ebben az ügyben, csak a gyerekek.

Kiemelt tartalom
Híres emberek armadája állt a youtuberek által szervezett pénteki tüntetés mögé Híres emberek armadája állt a youtuberek által szervezett pénteki tüntetés mögé 2024.2.15 9:32

A Balázsék stábjának döntéséről szóló rész a 1 óra 56 percnél hallható: