2024.2.15 15:46
Olvasási idő 0:54
Maier Péter

23 éves korábban meghalt Twomad, a többmilliós követőtáborral rendelkező youtuber

ARCOK YOUTUBER

Los Angeles-i otthonában holtan találták Muudea Sedik amerikai videóst.

Holtan találták kedden Los Angeles-i otthonában a 23 éves Muudea Sediket, azaz a Twomad néven ismert youtubert – írta magyar idő szerint csütörtök délelőtt a Unilaid. A halálhírt a helyi hivatalos egészségügyi szerv is megerősítette.

A Twomad néven alkotó youtuber 23 éves volt
A Twomad néven alkotó youtuber 23 éves volt Forrás TwoMad

A hatóságok azért mentek ki a fiatal férfi házához, mert több jelzést is kaptak azzal kapcsolatban, hogy Sedik nem jelent meg az előre megbeszélt találkozóin, illetve más ismerősei sem tudták elérni.

Az E News!-hoz eljutó orvosszakértői feljegyzések alapján egyelőre nem tudták meghatározni, hogy mi okozta a youtuber halálát. A TMZ beszámolójó szerint kábítószer-fogyasztáshoz tartozó eszközöket találtak a férfi lakásában.

A több mint 2 millió feliratkozóval rendelkező Sedik bő egy éve nem posztolt a fő YouTube-csatornájára, de a közösségi médiában még mindig aktív volt, a múlt hónapban osztotta meg utolsó bejegyzését az Instagramon, amelyben „ambiciózusnak“ nevezte magát, és arról írt, hogy „uralja a világ egy részét“.

Nemrég Sediket szexuális zaklatással vádolta meg egy Goldibell nevű X-felhasználó és Osu!-játékos. Sedik tagadta az állításokat: „Hallanak valamit, és rögtön el is hiszik anélkül, hogy tényleges bizonyítékot kapnának. Olyan ez, mint egy boszorkányüldözés, vagy valami hasonló“.

A youtuber halálhírét követően Goldibell közleményt adott ki, amelyben azt írta, nem örül, hogy Sedik meghalt. „Nem vagyok szomorú. Nem érzek mást, csak döbbenetet. Szörnyen érzem magam a családja miatt. Nem ünnepelek, remélem, hogy a családja jól van, bár biztos vagyok benne, hogy nem. A gyermeked elvesztése tragikus, függetlenül a körülményektől“ – írta.