2024.2.15 8:32
Olvasási idő 1:00
Maier Péter

Halálos lövöldözésbe fulladt a Super Bowl-győzelmi parádé Kansas Cityben

KÖZÉLET LÖVÖLDÖZÉS SUPER BOWL TRAVIS KELCE

Legalább egy halálos áldozata és 21 sérültje van az ünneplésen kitört lövöldözésnek.

Lövöldözés tört ki Kansas Cityben a Chiefs Super Bowl-győzelmét ünneplő parádén, amerikai idő szerint szerda délután. A hatóságok három embert vettek őrizetbe a lövöldözéshez kapcsolódóan.

A Guardian szerint legalább egy halálos áldozata és 21 sérültje van a történteknek. A lap szerint a sérültek között 11 gyerek van, akik közül 9-et lőtt sebekkel ápolnak, de a helyi gyermekkórház vezetőhelyettese szerint várhatóan mindegyikük felépül majd sérüléseiből.

Stacey Graves, Kansas City rendőrfőnöke nem beszélt a támadás lehetséges indítékáról. Állítása szerint a tömegrendezvényt 800 rendőr biztosította. Egyelőre szemtanúk jelentkezését várják, hogy átlássák az eset körülményeit.

A főpályaudvar közelében kitört lövöldözés az ünneplő tömeg közvetlen közelében zajlott, az ünneplő tömeg méretét az NFL hivatalos Twitter/X-bejegyzésében is láthatjuk:

A platformra felkerülő videókból az is kiderül, hogy az egyik gyanúsítottat a szurkolók terítették a földre:

A színpadra felvonuló játékosok közül senki sem sérült meg, illetve Missouri állam kormányzója és felesége sem, akik szintén a tömegben tartózkodtak. A kansasi klub közleményben nyilvánította ki együttérzését az áldozatok és hozzátartozóik felé, ahogy a csapatot a harmadik Super Bowl-címére vezető irányító, Patrick Mahomes is:

A Kansas City Chiefs amerikai idő szerint vasárnap este győzte le a San Francisco 49ers csapatát, ezzel Mahomesék öt éven belül harmadjára ülhettek fel az amerikai foci legrangosabb ligájának trónjára. 

A kansasi parádén színpadon ünneplő játékosok, köztük Patrick Mahomes irányító és a Taylor Swift kedveseként ismert Travis Kelce
A kansasi parádén színpadon ünneplő játékosok, köztük Patrick Mahomes irányító és a Taylor Swift kedveseként ismert Travis Kelce Forrás Jamie Squire/Getty Images