2024.2.12 12:16
Olvasási idő 0:41
Szöllősi Anna

Meghalt Szurdi Miklós, aki a Família Kft. című sorozatot is rendezte

KULTÚRA GYÁSZ MAGYAR FILM

73 éves korában meghalt Szurdi Miklós magyar színész, rendező, színházigazgató és forgatókönyvíró.

Hosszú betegség után meghalt Szurdi Miklós, jelentette be közösségi oldalán dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere.

 

„Mély megrendüléssel fogadtam a hírt. Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!” – írta a polgármester.

 

Szurdi Miklós 1950. október 2-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán előbb színész, majd rendező szakos diplomát szerzett. Dolgozott filmgyári asszisztensként, később pedig – sorban – a kecskeméti Katona József Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, majd a Nemzeti Színház társulati tagja volt.

1983-tól a Mafilm és Magyar Televízió rendezőjeként tevékenykedett, olyan sorozatok készítésében vett részt, mint a Família Kft., az Angyalbőrben vagy a Linda.

1990 óta a Veszprémi Petőfi Színház rendezője volt, majd igazgatta a székesfehérvári Vörösmarty Színházat is. A számos általa rendezett színházi darab között volt 2007-ben Elton John és Tim Rice Aida című musicaljének magyarországi ősbemutatója is – emlékezett meg róla a 24.hu. 

Meghalt Szurdi Miklós, a Família Kft. rendezője
Família Kft. Forrás port.hu