2024.2.9 15:46
Olvasási idő 0:42
Kovács M. Dávid

Valentin-nap alkalmából egy belépő áráért ketten nézhetitek meg a Mai Manó Ház kiállításait

KULTÚRA FOTOGRÁFIA KIÁLLÍTÁS PROGRAMAJÁNLÓ VALENTIN-NAP

Február 14-én Valentin-napi kedvezménnyel várja a párban érkezőket a budapesti Mai Manó Ház.

Február 14-én, szerdán, Valentin-napi kedvezménnyel várja látogatóit a Nagymező utcai Mai Manó Ház, közölték az intézmény honlapján és Facebook-oldalán.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Budapest Te meg Én (@budapesttemegen) által megosztott bejegyzés

Ahogy az oldalon írják, február 14-én a párban érkező látogatók egy belépőjegy áráért A múlt megjövendölése – A Zohar Studios fotói Stephen Berkman interpretációjában, valamint a Mások bőrében – Elsa és Johanna számos élete című kiállításokat is megnézhetik.

Shimmel Zohar, a korábban ismeretlen, New York-i fotográfus hagyatékára Stephen Berkman, a 19. századi fotográfia egyik megszállottja talált rá, majd több mint húsz év munkájával dolgozta azt fel. A San Franciscó-i Contemporary Jewish Museumban bemutatott képanyag az elmúlt évek egyik fotográfiai szenzációja volt. „Nemcsak portrék, hanem gyakran szokatlan, meghökkentő életképek“ – írják a Mai Manó oldalán.

A Mások bőrében című kiállítás két francia fotográfus, Elsa Parra és Johanna Benainous munkáit mutatja be, akik 2014 óta dolgoznak együtt. Az alkotópáros védjegye, hogy történeteikben kitalált és valós elemek keverednek, ezek elbeszéléséhez – különböző karakterek bőrébe bújva – saját magukat állítják színpadra, egyszerre betöltve a modell, a stylist, a díszlettervező és a fotográfus szerepét.

Mindkét kiállítás március 18-ig látható a Mai Manó Házban, további részletek a honlapon.

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk februárban? – 5 kiállítás, ami még a hónapok hétfőjét is elviselhetővé teszi Hová menjünk, miket nézzünk februárban? – 5 kiállítás, ami még a hónapok hétfőjét is elviselhetővé teszi 2024.2.3 9:32