2024.2.6 11:17
Olvasási idő 0:50
Krajnyák Petra

Szigorítással üzen hadat az illetlen üzeneteknek és a kéretlen képeknek a Tinder

ÉLETMÓD INTERNET SOCIAL MEDIA SZEXUÁLIS ZAKLATÁS TÁRSKERESŐ TINDER

Az applikáció hamarosan üzenetben figyelmezteti a felhasználóit, ha úgy észleli, hogy azok helytelenül viselkednek a platformon.

A Tinder új felhasználói figyelmeztetéseket vezet be, és hamarosan figyelmeztetőt küld majd az illetlenül vagy sértőn viselkedő felhasználóknak – jelentették be az alkalmazás hivatalos oldalán.

Közleményük szerint céljuk, hogy a világ legnépszerűbb társkereső alkalmazása mindenki számára szórakoztató, biztonságos és tiszteletteljes hely legyen. Mint írják, a figyelmeztető üzenetek által széleskörűbb átláthatóságot szeretnének biztosítani, illetve javítani a nem megfelelően viselkedő párkeresők viselkedésén. Az új protokoll az elkövetkező hetekben világszerte életbe lép.

A Tinder fő demográfiai célcsoportja a 18-25 éves korosztály, amelynek tagjai közül sokan a platformon vetik bele magukat először a randizásba. A zöldfülű párkeresőket éppen ezért figyelemfelhívásokkal szeretnék leszoktatni a helytelen ismerkedési formáktól, az újítás egyúttal azonnali lehetőséget kínál arra is, hogy változtassanak az attitűdjükön. 

Kép a Tinde rJapan eseményeiről. A globális Tinder-felhasználók többsége 18-25 éves, és gyakran azért jönnek a Tinderhez, hogy elkezdjék a randizást. Az új figyelmeztetések célja, hogy további útmutatást nyújtsanak a felhasználóknak, segítve őket a nem megfelelő viselkedésről való tájékoztatásban, valamint azonnali lehetőséget kínálva arra, hogy a továbbiakban változtassanak a tetteiken.
Forrás X / @TinderJapan

Az értesítésekkel többek között a zaklatás és a személyazonosság eltulajdonítása ellen szeretnének fellépni a fejlesztők. Mindezek fényében valószínűleg kevesebb kéretlen, intim testrészekről készült képet kaphatnak a felhasználók.

A közösségi irányelveket megsértőknek a Tinder csapata kitörölhetetlen üzenetet küld, amelyben felhívja a figyelmet az illetlenségre, ugyanakkor lehetőséget ad a felhasználónak a korrigálásra is. Ám amennyiben az illető újabb jogsértést követ el, törlik a profilját.

A vállalat tavaly májusban edukációs és biztonsági okokból frissítette közösségi irányelveit. Egy ideje a sértő üzenetet hosszan megérintve jelenthetjük az adott tartalmat, illetve akár inkognitó módban is használhatjuk az appot, ezzel bizonyos személyek elől elrejthetjük profilunkat.