2024.2.3 11:09
Olvasási idő 1:12
Maier Péter

A japánok mindenkit megnyugtatnak: Taylor Swift odaérhet a Super Bowlra, hogy szurkoljon a csávójának

ARCOK SUPERBOWL NFL TAYLOR SWIFT

Az amerikai japán nagykövetség szerint Swiftnek ott a helye a február 11-i döntőn, hogy támogassa kedvesét, akkor is, ha ezért 17 órás időeltolódást és 12 órás repülőutat kell túlélnie.

Japán washingtoni nagykövetsége biztosította a nyugtalan rajongókat, hogy Taylor Swift minden bizonnyal időben oda fog érni a Super Bowlra, hogy láthassa kedvesét, Travis Kelce-t a nagy meccsen – feltéve, ha a koncert utáni járata időben indul majd Tokióból. Sokan ugyanis aggodalmuknak adtak hangot az interneten, hogy mi van, ha az Eras Tour miatt Japánban tartózkodó énekesnő logisztikailag képtelen lesz odaérni megnézni Kelce-t, aki a Kansas City Chiefs csapatával harmadik NFL-bajnoki címéért száll harcba.

A február 11-i lehet a sportoló és a popsztár románcának betetőzése a nyilvánosság előtt, így nem csoda, hogy a rajongók mellett olyan hivatalos szervek is megszólalnak az ügyben, mint az amerikai japán nagykövetség.

„Japán nagykövetsége az Egyesült Államokban tudatában van a közelmúltban megjelent médiamegjelenéseknek, amelyek arról szólnak, hogy Taylor Swiftnek milyen lépéseket kell megtennie ahhoz, hogy a február 10-i koncertje után Tokióból időben Las Vegasba utazzon, hogy megnézze a Kansas City Chiefs játékát a 58. Super Bowlon“ - írta a nagykövetség az X-en.

„A 12 órás repülőút és a 17 órás időeltolódás ellenére a nagykövetség magabiztosan kijelentheti, hogy, ha [Swift] a koncertje után este elindul Tokióból, akkor kényelmesen megérkezik Las Vegasba, mielőtt a Super Bowl elkezdődik“

– írják. 

Bejegyzésében a japán nagykövetség egyébként több szójátékot is elrejtett, amelyek az énekesnő albumaira utalnak. Ezt nem próbálnánk meg lefordítani magyarra, de mutatjuk a posztot, amelyet igazán azok tudnak majd értékelni, akik ismerik Swift munkásságát, és beszélnek angolul:

 Mindenesetre – ahogy a Guardian írja – nem a szoros időbeosztás lehet az egyetlen akadály Swift számára, hogy részt vegyen Kelce-ék és a San Francisco 49ers meccsén. A Las Vegas környéki légi forgalom a mérkőzés idején várhatóan nagy lesz, és a magángépek leszállására szolgáló legtöbb hely a hírek szerint már foglalt.