2024.2.1 9:59
Olvasási idő 0:31
Krajnyák Petra

2024-ben is lesz Budapest Pride, már a pontos dátumot is kihirdették

KÖZÉLET BUDAPEST PRIDE EGYENJOGÚSÁG JOG KÖZÉLET LMBTQ

Magyarország legnagyobb emberi jogi tüntetését idén június 22-én tartják.

Már biztosan visszatér 2024-ben a Budapest Pride Felvonulás. A szervezők szerda reggel jelentették be, hogy idén az ország legnagyobb emberi jogi tüntetésére június 22-én kerül sor, ahol mindenkinek helye van, aki „egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Budapest Pride (@budapestpride)

A szervezők reménye szerint a “Vedd vissza a jövőd!” jelmondat rámutat társadalmunk különböző hatású, de nagyon is hasonló gyökerekből eredő, egymást tápláló, rendszerszintű problémáira, mint a rasszizmus, a lakhatási válság, az ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, a homofóbia, a transzfóbia és a szexizmus.

Az elmúlt három évben minden alkalommal több mint 35 ezer ember vonult végig Budapest utcáin az LMBTQ+-közösség jogaiért és elfogadásáért.

A 2024-es Pride Felvonulás Facebook-eseményét itt találod meg.

A 2023-as Budapest Pride-on a Refresher is ott volt, ahol olyan szülőket kérdeztünk, akinek a gyereke is az LMBTQ-közösséghez tartozik:

Kiemelt tartalom
SZÜLŐK A PRIDE-ON🏳️‍🌈: „Engedjétek meg a gyerekeiteknek, hogy azok legyenek, akik” - A Te Hangod SZÜLŐK A PRIDE-ON🏳️‍🌈: „Engedjétek meg a gyerekeiteknek, hogy azok legyenek, akik” - A Te Hangod 2023.7.19 16:22