2024.1.31 11:02
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

Budapesten koncertezik a nyáron Yungblud

ZENE BUDAPEST PARK KONCERT YUNGBLUD

A 26 éves előadó a Budapest Parkban lép majd fel. A júniusi koncertre február elején már jegyet is válthatunk.

Yungblud, azaz Dominic Harrison – akit korábban a Sziget Fesztiválon csíphettünk el – első önálló magyarországi koncertjére készül, 2024. június 9-én ugyanis a Budapest Parkban ad koncertet – közölte szerkesztőségünkkel a Live Nation Magyarország.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Live Nation Magyarország (@livenation_hungary) által megosztott bejegyzés

A kezdetben a színészkedéssel kacérkodó Yungbludot 2018-ban ismerte meg a világ, ekkor jelentkezett első EP-jével. A 21st Century Liability című debütáló albuma megjelenésekor Harrison szavai milliókkal rezonáltak, hatalmas sikert hoztak neki. 2019-ben a The Underrated Youth EP-je a hivatalos brit albumlistán a top10-ben debütált, amit 2020-ban követett a brit listavezető album, a Weird!, amely azóta arany minősítést kapott.

Az egyszerűen csak Yungblud címre keresztelt harmadik nagylemez izgalmas új korszakot hozott a művész számára. A kritikusok által is elismert album hat országban is a listák első helyére került. A sikeres albummegjelenést telt házas arénaturné követte az Egyesült Királyságban, de bejárta Európát, Dél-Amerikát és az Egyesült Államokat is.

Magyarországon eddig háromszor járt: fellépett az MTV EMA 2021-es díjkiosztóján, ahol a legjobb alternatív előadónak járó díjat vehette át, valamint 2019-ben és 2023-ban játszott a Szigeten, tavaly már a nagyszínpadon foglalhatta el méltó helyét.

 

Az elővétel a Live Nation-tagoknak február 1-jén, azaz csütörtökön, kilenc órakor indul, a teljeskörű jegyértékesítés pedig február 2-án, pénteken, kilenc órától lesz elérhető a Live Nation és a Budapest Park weboldalain.