2024.1.31 8:30
Olvasási idő 0:37
Szécsi Krisztián

A diákbérletek is olcsóbbak lesznek a BKK-járataira és az ország teljes területén

UTAZÁS BKK BUDAPEST KARÁCSONY GERGELY TÖMEGKÖZLEKEDÉS

Sok helyen már egy korsó sört nem kapunk azon az áron, amennyiért ezentúl Budapesten a fiatalok tömegközlekedhetnek.

Hatalmas változás lép életbe a budapesti diákok számára, hiszen 2024. március 1-jétől a havi diákbérleteket 3450 forint helyett már csupán 945 forintért kell megváltaniuk a tanulóknak – feltéve, ha elmúltak 14 évesek. Erről Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tájékoztatta a nyilvánosságot a közösségi médiás felületein.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Karácsony Gergely (@karacsony_gergely) által megosztott bejegyzés

„Új időszámítás kezdődik a budapesti- és az agglomerációs közösségi közlekedésben, amivel megszolgáljuk Budapest jövőjét is. A Budapest-bérlet árát 10 év után újra csökkentjük, március 1-től jól jár minden utazó, és jól jár Budapest is. A főváros a részletes elszámolási rendnek megfelelően annyi terhet vállal, amennyit az elmúlt hónapok döntéseinek köszönhetően ki tudunk gazdálkodni. Mert ami megéri az utasoknak, az megéri Budapestnek, ami megéri Budapestnek, az megéri az országnak“ – olvashatjuk Karácsony közleményét, aki január végén a Budapest-bérlet kapcsán is megállapodásra jutott Lázár János építési és közlekedési miniszterrel.

Kiemelt tartalom
Olcsóbb lesz a Budapest-bérlet, ami a MÁV és a Volán járatain is érvényes marad Olcsóbb lesz a Budapest-bérlet, ami a MÁV és a Volán járatain is érvényes marad 2024.1.30 10:10

Nem csupán Budapesten lesz olcsóbb a tanulók számára a tömegközlekedés, hanem ezzel egyetemben Magyarország teljes területén is, hiszen az országos diákbérlet 5340 forint helyett már csak 1890 forint lesz.