2024.1.30 12:25
Olvasási idő 1:37
Masszi-Rigó Csilla

Sokkolót használt egy biztonsági őr Krúbi arénás koncertjén

TÁRSADALOM BUDAPEST ARÉNA KRÚBI

Apró érdekesség, hogy a sokkoló éppen egy olyan kormánykritikus előadó koncertjén került elő, ahol a Fidesz-közeli Valton Security felelt a rendért.

Sokkolót használt egy vendéggel szemben egy biztonsági őr Krúbi múlt heti sportarénás koncertjén, írja a 24.hu.

Az esetről videó is készült, a sajtóban és különböző internetes fórumokon pedig több beszámoló is olvasható arról, hogy a helyszínen működő biztonsági szolgálat, a Valton emberei több, kiemelt állóhelyre szóló jeggyel rendelkező vendéggel összetűzésbe keveredtek.

A 444-nek egy érintett is beszámolt a történtekről:

Kb. a második szám alatt jutottunk el oda, hogy bemenjünk a kiemelt állóhelyre (…) a biztonsági őrök arra hivatkozva nem engedtek be, hogy elfogyott a karszalag. És ezt már azonnal üvöltözős, lökdösős stílusban tették meg. Akkor fajultak el a dolgok, amikor barátnőmet és a sógornőmet is úgy ellökték, hogy el is estek. Sógorom odament hozzájuk, amikor barátnőmet ellökték, őt már egyből egyszerre többen is fogták és ütötték (…) Mindeközben mi kicsit arrébb voltunk, és ott történt a sokkolós eset. Ezután valahonnan hoztak még karszalagot, de megint nem eleget

A megszólaló szerint bár a társaság egy része bejutott, az eset addig fajult, hogy őt és egy barátját is szorító fogásban tartották, nyolc biztonsági őr „jött rájuk”, végül kitették őket az arénából. A portál nem találta nyomát annak, hogy a sokkoló használata magán biztonsági szolgálatnál szabályszerűen rendszeresített eszköz lenne.

Kiemelt tartalom
Azahriah, Beton.Hofi, Carson Coma, Krúbi és a többiek: mit kezd a politika az újgenerációs előadókkal? Azahriah, Beton.Hofi, Carson Coma, Krúbi és a többiek: mit kezd a politika az újgenerációs előadókkal? 2024.5.26 12:30

A 444.hu az esettel kapcsolatban megkereste a Valtont, illetve Krúbi menedzserét is, azonban egyelőre egyik helyről sem kapott választ. A 24.hu felkereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, ahova mindeddig nem érkezett bejelentés az üggyel kapcsolatban, valamint a Budapest Sportarénát is, e-mailes megkeresésükre azonban még nem érkezett reakció.

FRISSÍTÉS:

Kedd este Krúbi Facebook-oldalán reagált a koncerten történt incidensekre. A rapper elmondta, mélységesen felháborította, hogy a helyszín által biztosított személyzet nem  megfelelő bánásmódban részesítette a vendégeket, valamint biztosította a károsultakat arról, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderítsék, mi állhatott a hiba mögött, és kiállnak amellett, hogy az érintettek megfelelő kárpótlásban részesüljenek.

Sziasztok! Szeretnék pár szót mondani egy incidensről, ami az Arénában történt, és ami titeket és engem is mélységesen felháborított. A koncert után eljutott hozzánk, hogy a helyszín által biztosított személyzet az egyik beengedési ponton néhányatokat nem (vagy késve) engedett be az általatok jegyvásárlásnál választott szektorba. Ezt a mulasztást eleve elfogadhatatlannak tartom, arról nem is beszélve, hogy a jogos felháborodásotokra vérlázító erőszakossággal reagált a helyszín biztonsági személyzetének némelyik tagja.
Természetesen megteszünk mindent annak érdekében, hogy kiderítsük, miért nem kaptátok meg a helyszíntől azt a szervezettséget és bánásmódot, ami elvárható lenne, és mellettetek kiállva bevetünk mindent, hogy megfelelő mértékű kárpótlásban részesüljetek.
Ezeket a folyamatokat már a hétvégén megkezdtük, és bízunk benne, hogy mihamarabb sikerül eredményeket elérnünk

– írta közösségi oldalán a zenész.