2024.1.26 15:18
Olvasási idő 0:59
Szöllősi Anna

Austin Butlernek beszédórákat kellett vennie, hogy lerázza magáról Elvis Presley akcentusát

FILMEK + SOROZATOK AUSTIN BUTLER ELVIS PRESLEY

A színész az Elvis-film után egy héttel már "Az elit alakulat" folytatását, "A levegő urai" című háborús minisorozatot forgatta, a rövid átállási idő pedig nem könnyítette meg a dolgát.

A 32 éves Austin Butler szerdán a Stephen Colbert Late Show című műsorában vendégeskedett, ahol többek között arról beszélt, hogy a héten debütáló A levegő urai (eredeti címén: Masters of the Air) munkálatai mindössze egy héttel azután kezdődtek, hogy befejezte az Elvis című film három évig tartó forgatását. 

A forgatások közötti rövid átmenet oda vezetett, hogy a színésznek alaposan meggyűlt a baja a kódváltással, ezért beszédtanár segítségét kellett kérnie, hogy ne olyan akcentussal beszéljen, mint a rock 'n' roll királya. 

Sok volt. Próbáltam emlékezni arra, hogy ki vagyok, hogy mit szeretek csinálni. Három évig csak Elvisre gondoltam

– mondta a műsorban Austin Butler.

„Aztán volt egy szabad hetem, Londonba repültem, és akkoriban volt a Covid, így 10 napra karanténba kerültem, úgyhogy úgy gondoltam, már csak bele kell öntenem ezt az energiát abba, hogy a második világháborúról tanuljak. Volt egy beszédtanárom, aki segített, hogy ne úgy beszéljek, mint Elvis a filmben“ – tette hozzá.

Kiemelt tartalom
Így pakolt magára több mint tíz kiló izmot Austin Butler a Dűne 2 forgatásához Így pakolt magára több mint tíz kiló izmot Austin Butler a Dűne 2 forgatásához 2024.4.2 19:51

Butler tanára, Howard Fine egy interjúban elmondta: az akcentus elsajátításának legjobb módszere, ha a színész a nap 24 órájában azzal beszél, egészen addig, míg az nem válik számára természetessé. Korábban Butler arról is beszélt, hogy még mindig érzi Presley megformálásának fizikai hatásait, hiszen az éneklés is feladta a leckét: egy dalt körülbelül 40-szer vettek fel, így a hangszálai is megsínylették a több évig tartó forgatást.

Austin Butler és Stephen Colbert beszélgetését itt lehet visszanézni:

 

Austin Butlert a néhai zenei legenda megformálásáért Oscar-díjra jelölték, és a 2023-as Golden Globe-gálán elnyerte a legjobb filmszínésznek járó, drámai filmben nyújtott alakításért járó díjat.