2024.1.22 17:11
Olvasási idő 0:56
Szöllősi Anna

A magyar mozikban is látható lesz a Pet Shop Boys koncertfilmje

ZENE KONCERT MOZI PET SHOP BOYS

Január végén, illetve február elején limitált futással a hazai mozikban is látható lesz a Pet Shop Boys "Dreamworld" című koncertfilmje.

A brit duó első kislemeze 40. évfordulójára időzítette a Dreamworld című koncertjéről készült filmváltozat mozibemutatóját, amelyet tavaly július elején rögzítettek Koppenhágában. Az előadás során legnagyobb slágereik válogatását adták elő, így is erősítve a West End Girls 1984-es megjelenésétől számított négy évtizedre való megemlékezést. A premier január végén, az egyetlen ismétlés február elején kerül mozikba.

A vizuálisan látványosra feltuningolt show-n a már említett dalon kívül felcsendül többek között a Suburbia, az Opportunities (Let’s Make Lots of Money), a Left to My Own Devices, a Rent, a Domino Dancing, a Love Comes Quickly, az Always on My Mind, a What Have I Done to Deserve This és az It's a Sin, szóval az énekes Neil Tennant és a billentyűs Chris Lowe tényleg törekedtek legnagyobb számaik legjobbjait előadni a teltházas közönségnek.


A Pet Shop Boys a négy évtized alatt az Egyesült Királyság legsikeresebb duója lett, több mint 50 millió eladott lemezzel. A páros 1981-ben állt össze Londonban, a szintipop aranykorában pedig épp a zeneipar egyik legjobb évének tartott 1984-ben robbantak első kiadott dalaikkal, majd teljes albummal 1986-ban debütáltak.

A Dreamworld január 31-én egységesen este 19:00-től lesz látható a Cinema MOM, a Pólus Mozi, a Gobuda Mozi és a Lurdy Mozi termeiben, míg február 4-én a MOM és a Pólus délután 15:00-tól, a Gobuda és a Lurdy pedig 17:00-tól tűzi műsorra a második vetítést. A koncertfilm eredeti nyelven, felirat nélkül kerül vászonra, ugyanakkor csak minimális szöveg, többnyire átkonferálások hangzanak el benne.