2022.12.6 12:47
Olvasási idő 0:35
Szöllősi Anna

Regényzene készült a magyarok egyik kedvenc olvasmányához

ZENE ALBUM

A Bermuda új albumát Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye ihlette.

A tíz éve alakult Bermuda együttes egy nagyobb szünet után tért vissza a különleges projekttel, amiben a tagok mellett (Mórocz Tamás és Urbán Dániel) két fiatal színész is közreműködött.

A tíz dalból álló lemez úgy kapcsolódik a regényhez, ahogyan egy filmzene album kíséri a filmet, követve a fejezeteket, a helyszíneket és a könyv hangulatát. Az album egy utazás Velencén, Sienán, Firenzén és Rómán át vissza egészen Budapestig, a városokról elnevezett dalokat pedig ifj. Vidnyánszky Attila és Dobos Evelin által elszavalt, az Utas és holdvilágból kiragadott betétek és monológok kötik össze. 

A Libri 2020 végén készítette el Magyarország Könyvérképét, ahová az olvasók feltölthették a szívüknek legkedvesebb könyveket. A több mint tízezer olvasó negyvenhatezer könyvéből kiderült: a Harry Potter-sorozat után az Utas és holdvilág a magyarok kedvenc olvasmánya. 

Az albumot december 22-én mutatják be a Magyar Zene Házában, ahol ifj. Vidnyánszky Attila és Dobos Evelin közreműködésével részletek szólalnak meg a regényből is.