2024.1.18 12:27
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Ez most a világ 15 legbiztonságosabb országa, ha utazni szeretnél

UTAZÁS KANADA LISTA TURIZMUS UTAZÁS

Idén is megválasztotta a világ legbiztonságosabb desztinációit az egyik utazási biztosításokkal foglalkozó társaság.

Ha valaki tudhatja, hova igazán biztonságos utazni, az egy utazási biztosításokkal foglalkozó cég. Az amerikai Berkshire Hathaway Travel Protection minden évben listába szedi a világ legbiztonságosabb országait, az idei első helyezett pedig Kanada lett. 

Ez a világ legbiztonságosabb országa
Forrás GETTY IMAGES

A biztosítótársaság döntésében szerepet játszott a hideg idő és az alacsony népsűrűség, ami miatt – szerintük – biztonságosabb az ott tartózkodás, mint bárhol máshol. Az egyetlen tényező, amire érdemes fokozottan figyelnie a turistáknak, az az egyre nagyobb számban előforduló erdőtüzek kialakulásának veszélye.

Kanadának számos erdeje leégett, ami a legtöbb kanadai nagyvárosban rontotta a levegő minőségét. Ez különösen a légzőszervi betegségben szenvedők számára nehezítette meg az országba való beutazást 

– olvasható a jelentésben, amely arról is ír, hogy az országban alacsony a bűncselekmények, kiváltképp a fegyveres bűncselekmények száma. 

A biztosítótársaság az idei lista összeállításánál azt is figyelembe vette, melyek azok az országok, amelyek nagyrészt mentesek a terrorista tevékenységektől és járványkitörés szempontjából is biztonságosabbak, ugyanakkor az is szempont volt, hogy melyek azok a desztinációk, ahol nincs társadalmi vagy faji megkülönböztetés.

A különböző feltételek alapján ez lett a 15 legbiztonságosabb ország turisták számára: 

  1. Kanada
  2. Svájc
  3. Norvégia
  4. Írország
  5. Hollandia
  6. Egyesült Királyság
  7. Portugália
  8. Dánia
  9. Izland
  10. Ausztrália
  11. Új-Zéland 
  12. Japán
  13. Franciaország
  14. Spanyolország
  15. Brazília