2024.1.17 11:52
Olvasási idő 1:11
Szécsi Krisztián

Van egy izgalmas előadásod? Mutasd meg a Művészetek Völgye fesztiválon, és juss el vele a határon túlra!

KULTÚRA FESZTIVÁL MŰVÉSZETEK VÖLGYE

A Művészetek Völgye olyan előadásokat keres, amelyek közönségközpontúságukkal izgalmas élményt nyújthatnak a művészetkedvelőknek. A kiválasztott produkció a szerb ArtLink fesztiválon is felléphet.

A Művészetek Völgye Fesztivál a Kreatív Európa PRODUCTION³ projekt névre keresztelt pályázatára művészek és művészeti csoportok jelentkezését várja olyan új alkotásokkal, amelyek létrehozásának és megvalósításának középpontjában a közönség áll.

A Refresherhez eljuttatott sajtóközlemény szerint a kiválasztott produkció részese lehet egy három ország bevonásával zajló projektnek, megismerheti más országok közönségét és a Művészetek Völgye mellett a szerb ArtLink fesztiválon is felléphet.

Forrás Művészetek Völgye

A az Európai Unió Kreatív Európa programja által társfinanszírozott, a Művészetek Völgye Fesztivál által vezetett, a portugál Artemrede kulturális együttműködési projekt, a szerb ArtLink fesztivál és a HÉTFA Kutatóintézet partnerségével megvalósuló, 2023 októbere és 2025 decembere között kidolgozandó kis léptékű európai együttműködési projektje.

Ahogy a fesztivál közleményében írják, a felhívás célja, hogy a változó közönségmagatartásra és elvárásokra reagálva újraértelmezze a kreatív értéklánc szereplői közötti kapcsolatokat. A elnevezés a projekt három célcsoportjából – alkotók, társproducerek, szervezők és közönség – ered. A projekt céljait a közönségközpontú produkciók különböző kontextusokban történő kikísérletezésével, valamint az országok közötti tudásátadás erősítésével érik el.

A Művészetek Völgye olyan új előadóművészeti alkotásokat keres, amelyek létrehozásának és megvalósításának középpontjában a közönség áll. Olyan művészek, kollektívák vagy vállalkozások jelentkezését várja, akik hajlandóak a fejlődésre, a tapasztalatcserére és az együttműködés innovatív modelljeinek vizsgálatára, kikísérletezésére, amely a három résztvevő ország között zajlik. 

A pályázatra való jelentkezéskor a pályázók művészeti javaslatot nyújtanak be és vállalják, hogy részt vesznek egy társalkotási laborban, valamint együttműködnek a P³ kutatási aspektusában – beleértve a vitafórumot, és szükség esetén folyamatos tájékoztatást nyújtanak az alkotói folyamatról.

Kiemelt tartalom
Csaknem 3000 program közül választhatunk az idei Művészetek Völgyén Csaknem 3000 program közül választhatunk az idei Művészetek Völgyén 2024.6.10 15:21

A jelentkezőket a kortárs előadóművészet (színház, tánc és hibrid formák), valamint a zene területéről is (klasszikus zene, jazz, világzene vagy kortárs zene) is várják egyéni művészektől vagy legfeljebb háromfős csoportoktól. A pályázat során elsőbbséget élveznek a pályakezdő – de 18 év feletti –, legalább hároméves releváns művészeti tevékenységgel rendelkező művészek. 

 

Jelentkezni január 31. 19 óráig lehet ezen a linken keresztül, további információk a Művészetek Völgye oldalán.