2024.1.8 10:00
Olvasási idő 0:55
Maier Péter

Cégvezetői szerint Elon Musknak gondjai vannak a kábítószerekkel, ő is reagált a vádakra

TECH-TUDOMÁNY ELON MUSK

A SpaceX-nél és a Teslánál is Musk szerfogyasztási szokásai miatt aggódnak, ő azonban tagadja, hogy illegális szereket fogyasztana.

Elon Musk állítólagos drogproblémáival foglalkozik szombati nagycikkében a Wall Street Journal. A lap állítása szerint a techmilliárdos legnagyobb vállalatainak, a SpaceX-nek és a Teslának a vezetői egyaránt aggódnak, mert az alapító rendszeresen LSD-t, kokaint, varázsgombát és ecstasyt fogyaszthat. Az ügy azután pörgött fel, hogy a lap korábban azt írta, Musk ketamint szed, mire ő az X-en úgy reagált, hogy szerinte ez jobb megoldás a depresszió ellen, mint az antidepresszánsok.

A WSJ több, a neve elhallgatását kérő forrást is megszólaltatott az ügyben, akiknek beszámolói szerint Musk testvérével, Kimballal, illetve a SpaceX igazgatóságának egyik tagjával, Steve Jurvetsonnal toltak tiltott szereket, főként bulikban. Az űrkutatási vállalat és a Tesla vezetőségében komoly aggodalom lett úrrá, hogy Musk egészségügyi állapota és drogproblémái a vállalatok működésére is hatással lehetnek.

Elon Musk is reagált a vádakra: a Forbes és az Independent közlései szerint felemlegette azt a 2018-as esetet, amikor Joe Rogan podcastjában kis mennyiségű marihuánát és alkoholt fogyasztott. A videó megjelenése után kellemetlen helyzetbe került a NASA-nál, emiatt önként vállalta, hogy három éven keresztül véletlenszerű drogteszteken vesz részt. Ezek rendről rendre azt mutatták ki, hogy nem fogyaszt tiltott szereket, legalábbis ezt állítja a felhozott vádakra reagálva.

Kiemelt tartalom
Mi lesz az autóval, ami meg akarta váltani a világot? Újabb kínos videók jelentek meg a Tesla Cybertruckról Mi lesz az autóval, ami meg akarta váltani a világot? Újabb kínos videók jelentek meg a Tesla Cybertruckról 2024.1.9 18:03

A WSJ cikkébben arról is szó esik, hogy a kábítószer-fogyasztás mellett más egészségügyi problémák is felmerülnek a Tesla és a SpaceX alapítója körül, amelyek ugyanakkor összefüggésben lehetnek a drogokkal: alváshiánnyal küzd, rendszeresen elalszik a munkahelyén, illetve depresszió vagy bipoláris zavar jeleit mutatja.