2024.1.4 13:49
Olvasási idő 0:55
Maier Péter

Hétmillió forintért vett hamis sneakereket egy tinédzsertől az ausztrál férfi, de nem fogja visszakapni a pénzét

DIVAT CIPŐK NIKE SNEAKER

A Dior x Air Jordan 1-esekkel mindig csak a baj van.

A január eleji uborkaszezont kiválóan jelzi, hogy a nagy magazinok címlapjának legnagyobb sztorija ma egy ausztrál férfi története, aki keményen pórul járt hét darab Jordan 1-es beszerzésével. Az ingatlanügynökként dolgozó úriember 30 ezer ausztrál dollár, azaz nagyjából 7 millió forint értékben vásárolta a hét pár cipőt, amelyek közül ráadásul négy a Dior és az Air Jordan valamely kollabja volt. 

Az eladó – milyen meglepő – még csak nem is egy nagykorú ember, hanem egy 17 éves tinédzser volt, aki csak arról felejtett el szólni az ingatlanügynöknek, hogy a cipők közül egyik sem valódi, mondhatni, hamis. Rögtön a megérkezése után látta, hogy nem eredeti cipellőkről van szó, de ezután már hiába kereste az eladót, nem érte el sehol. Ezután kereste meg a fiú apját, aki hajlandónak tűnt az együttműködésre. Elkísérte a férfit egy üzletbe, hogy hitelesíttessék a sneakereket, az ott dolgozók azonban már a fiú nevét hallva jelezték, hogy általuk is ismert csalóról van szó. Az apa és a fiú vitatták a szakvéleményt.

Egy pár AIR JORDAN 1 RETRO HIGH DIOR Balazs Kicksnél 5 millió forintba kerülEgy pár AIR JORDAN 1 RETRO HIGH DIOR Balazs Kicksnél 5 millió forintba kerülEgy pár AIR JORDAN 1 RETRO HIGH DIOR Balazs Kicksnél 5 millió forintba kerül
Galéria megtekintése
(3)

Az ingatlanügynök 2023 októberében vitte bíróság elé az ügyet, ugyanakkor hiába: Victoria állam jogszabályai szerint nem kaphatja vissza a pénzét. A törvény szerint kiskorúak nem köthetnek szerződéseket, tehát adásvételi szerződést sem, a megkötött üzlet tehát alapjaiban nem volt legális. A bíróság szerint a vevő tisztában volt vele, hogy kiskorúval üzletel. A visszatérítést pedig a fiú apján sem lehet behajtani, mert az eredeti adásvételnek nem volt részese, csak később kapcsolódott be az ügybe.