2024.1.3 13:13
Olvasási idő 0:26
Szécsi Krisztián

Meghalt Futaki Attila, a Percy Jackson-sorozat illusztrátora

KÖZÉLET FUTAKI ATTILA KÉPREGÉNY

Harminckilenc éves volt.

Harminckilenc esztendősen, 2024. január 2-án méltósággal viselt, gyors lefolyású betegség következményeképp elhunyt Futaki Attila, a kortárs képregény Magyarországon és külföldön is rendszeresen publikáló, meghatározó alakja – írja a prae.hu.

Futaki Attila megannyi fiatal otthonába vitte el Percy Jackson történetének képregényváltozatát. Forrás RoHAM Magazin/ Facebook

Futaki Attila Békéscsabán született. Már egészen fiatalkora óta érdekelte a képregények világa. Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, majd a firenzei nemzetközi képregényiskolában folytatta. Első magyar nyelvű albuma 2009-ben jelent meg Spirál címmel a Magvető Kiadónál, ami megindította szép és látványos nemzetközi karrierjét. Illusztrált többek között a New York Timenak, a GQ-nak és a Forbesnak is, s megannyi nemzetközi díjat zsebelhetett be a Percy Jackson-sorozat illusztrálásáért, jelölték a Goodreads Choice Award-ra is. Művei Magyarországon kívül megtalálhatók Franciaország és az Egyesült Államok könyvesboltjainak polcain.