2024.1.1 14:30
Olvasási idő 0:31
Krajnyák Petra

Magyar állampolgárságú áldozata is van a Hamász támadásának

KÖZÉLET HÁBORÚ HAMASZ IZRAEL

Bejelentette a Beeri kibuc, hogy az október 7-én eltűntnek nyilvánított Ilan Weiszt, a magyar állampolgárságú háromgyermekes édesapát még aznap megölték a Hamász fegyveresei.

Bejelentette a Beeri kibuc, hogy az október 7-e óta eltűntként nyilvántartott Ilan Weiszt, a magyar állampolgársággal is rendelkező háromgyermekes édesapát még aznap megölték a települést elözönlő terroristák, írja a Hetek Közéleti Hetilap. Korábban négy, Hamász által ejtett, magyar érintettségű túszról érkezett hír.

Az 56 éves férfit lehetséges túszként tartották nyilván csaknem három hónapon át, miután a holttestét mostanáig nem találták meg a hatóságok. A családja a támadás reggelén látta utoljára, miután a kibuc vészhelyzeti egységének tagjaként riasztották. Feleségét, Shirit és legfiatalabb lányát, Nogát elrabolták a Hamász katonái, de őket túszalku során, 50 napnyi rabság után sikerült kiszabadítani Gázából.

 

A portál a férfi magyar származású testvérétől korábban úgy értesült, hogy a család augusztusban Magyarországon nyaralt. Október 7-én Amir Weiszt, Ilan testvérét is megölték a terroristák a feleségével együtt, mikor az otthonukban próbáltak elrejtőzni.