2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
PR megjelenés

A cikk a sloggi megbízásából készült.

Életmód
2022.12.8 14:39
Olvasási idő  3:10

Akkor jó, ha le sem akarod venni – Így találd meg a tökéletes melltartót!

Nem nyom, nem szorít, kényelmes, szép, praktikus. A tökéletes fehérneműt jellemezni könnyű, megtalálni már sokkal nehezebb. Kivéve, ha tudod, mit keress.

2022.12.8 14:39 Olvasási idő  3:10
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Akkor jó, ha le sem akarod venni – Így találd meg a tökéletes melltartót!
Forrás: Sloggi;

Legyen csipkés, fodros, egyszínű, betétes, selyem vagy pamut, a tökéletes fehérnemű mindenkinek másmilyen. Ha azonban van valami, amiben minden nő egyetért az az, hogy egy jó melltartónak vagy alsónak muszáj kényelmesnek és rugalmasnak lennie. Szerencsére a 21. században már számtalan opció között válogathatunk kedvünkre testalkattól vagy éppen mellmérettől függetlenül, sőt!

 

 

 

 

A sloggi termékei között olyan fehérneműket is találunk, amelyek észrevétlenül simulnak testünkhöz akár a nap 24 órájában is, így tökéletes karácsonyi ajándék lehet nem csak másnak, de akár magadnak is!

 

Egy kis cicitörténelem

 

Korabeli feljegyzések szerint mellet tartó és takaró textíliát már az ókori görög nők is használtak, igaz, az akkori kebelfedők még csak közelében sem jártak a mai modelleknek. A nők egy textilt tekertek körbe a mellkasukon, ez azonban nem alsó, sokkal inkább felsőruházatként szolgált. A középkorban a felső ruházat alá egy egyszerű, olcsó anyagból készült alsónemű került, ez azonban nem a mellek megtámasztására, sokkal inkább a testnedvek felszívására szolgált, hogy a felsőruházatot minél kevesebbszer kelljen mosni.

 

Bár vannak rá utalások, hogy a tehetősebb nők már a 15. század Franciaországában is használtak olyan „táskákat”, amelyek pántok segítségével tartották a melleket, a modernkori alsónemű első változata csak az 1900-as évek elején jelent meg.

 

 

 

 

Miután már a tehetős és szerényebb körülmények között élő nők is 100 éve hordták a nem túl kényelmes, ellenben biztos tartást adó fűzőt, eljött a változás ideje: az 1910-es években Caresse Crosby készítette el zsebkendőkből és szalagokból a kisebb melleket tökéletesen takaró és tartó melltartót, Ida Rosenthal pedig a harmincas években szabadalmaztatta a nagyobb méreteket is remekül tartó és alátámasztó fehérneműt, amely idővel nem csak női ruhák bélésében, de különálló termékként is megjelent a ruhaboltok polcain.

 

A kényelem a lételem

 

Azóta már minden forma és alak elérhetővé vált a piacon, azonban még így sem feltétlenül egyértelmű, hogyan választhatunk 100%-ig kényelmes melltartót. A jól kiválasztott alsónemű nem nyom, nem hagy maga után nyomot a bőrön, sokkal inkább marad észrevétlen, sőt, annyira kényelmes, hogy le sem akarod venni rögtön azután, hogy hazaérbe becsaptad a hátad mögött az ajtót.

 

Megtaláltad a tökéletes karácsonyi ajándékot...magadnak! Forrás: sloggi

 

 

A rossz melltartó hosszú távon akár a kötőszöveteket is roncsolhatja, a túlságosan szorító alsónemű pedig az izmokat és az idegeket is bánthatja, hát-, fej- és nyakfájdalmat is okozhat.

 

Ragadj mérőszalagot!

 

Mielőtt vásárolni indulnál, fogj egy mérőszalagot! Az első lépés, hogy közvetlenül a mellkasod alatt körbeméred magad (természetesen felsőruházat nélkül). Ez lesz a mell alatti körméret, a legideálisabb adatokhoz pedig fontos, hogy a szalagot ne tekerd magad köré túl szorosan, de túl lazán se. Ezután jön a mellbőség mérése, amelyet a mell legszélesebb pontját körbetekerve kell elvégezned itt is ügyelve arra, hogy a centit ne tekerd túl szorosra és túl lazára sem.

Ez a két érték lesz majd a mérvadó a fehérnemű kiválasztásánál. A melltartók címkéin egy szám és egy betű jelöli a méretet. A melltartó méretét 5 centis egységekben mérik (tehát ha például a mell alatti körméret 77 centiméter, vagy a 75 vagy a 80-as melltartó lesz a te befutód), míg a kosár méretet annak függvényében lehet meghatározni, ha a lemért mellbőség méretéből kivonod a mell alatti körméretet. Az így létrejött számból tudod majd meghatározni a kosárméretet a következőképpen:

 

A: 12-13 cm

B: 14-15 cm

C: 16-17 cm

D: 18-19 cm

E: 20-21 cm

F: 22-23 cm

G: 24-25 cm

H: 26-27 cm

I: 28-29 cm

 

De mitől lesz egy alsónemű tökéletes?

 

Attól, hogy szinte meg is feledkezel arról, van-e rajtad. Ma már olyan test-adaptív melltartók és alsóneműk közül is válogathatsz a slogginál, amelyek nem csak simulnak, de együtt is formálódnak a testeddel. Tartós, de rugalmas darabok, amelyek akkor is képesek kényelmesek maradni, amikor mozogsz, amikor egy kicsit meghízol vagy éppen lefogysz, de akkor is, amikor éppen menstruálsz. Nem nyúlik a mosás és a rendszeres hordás során sem, anyaga pedig nem szúr, simogatja a bőrt, ezzel is 100%-os komfortérzetet adva.

 

A sloggi Body ADAPT melltartói felveszik tested vonalát, így biztosítva a 100%-os kényelmet. Forrás: sloggi

 

 

Nem baj, ha semmit sem érzel! A sloggi Body Adapt technológiája által a melltartók és a bugyik szó szerint pillekönnyűek. Nincs bennük sem varrat, sem drót, így nincs meg annak a veszélye, hogy a melltartót levéve még órákig csíkos marad a bőröd, vagy egy feladatokkal teli dolgos nap közepén a testedbe állna a kiszakadt melltartó szúrós merevítője.

 

A merevítőket szilikoncsíkok helyettesítik, amelyek hő hatására veszik fel alakod formáját, a könnyű szivacspárnák pedig egyszerre adnak tartást és biztosítanak a 100%-os kényelemről. 

 

 

 

Bár a nyolcvanas évek fitnesz-őrületének köszönhetően a sportmelltartók mozgás közben is kényelmesen tartanak, a test-adaptív valamint a zero feel melltartók egyaránt viselhetőek sportoláshoz vagy előkelő eseményeken is, annak pedig már csak a képzelet és a te stílusod szab határt, milyen fazonú melltartót választasz magadnak.

 

Többé nem álom a pillekönnyű fehérnemű! Forrás: sloggi

 

A jó melltartót kiválasztani tehát nem is olyan nehéz, elég csak képben lenni néhány kényelemsegítő alapszabállyal, a jó méretű és jó minőségű fehérnemű pedig akár hosszú éveken át kísérhet téged minden kalandra.

 

A legkényelmesebb fehérneműkért nem kell messzire menned, nézz körül a sloggi oldalán, és találd meg a te stílusodat! 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  sloggi
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra