2023.12.26 11:56
Olvasási idő 0:57
Szécsi Krisztián

Kigyulladt karácsonykor Beyoncé gyerekkori otthona – A tűz oka eddig ismeretlen

ARCOK BEYONCÉ

A lángok karácsonykor csaptak fel a houstoni házból. A helyi tűzoltók szerencsére hamar megfékezték a tüzet.

A texasi Houston egyik televíziós csatornája szerint december 25-én hajnali kettőkor tűzbalesetről érkezett hívás a helyi tűzoltóparancsnokságra. A helyszín a város harmadik kerülete, a Rosedale Street 2400-as tömbjében található családi ház, azaz a harminckétszeres Grammy-díjas Beyoncé gyerekkori otthona.

Szerencsére a jelenleg ott élő kétgyermekes család sérülés nélkül megúszta az incidenst – a kerületi rendőrfőnök, Justin Barnes szerint ez annak köszönhető, hogy a tűzoltók kiérkezés után már tíz perccel urai voltak a helyzetnek. A tűz oka azonban még mindig ismeretlen.

A Knowles család még 1981-ben vásárolta az emeletes családi házat körülbelül 64 ezer dollárért (mintegy 22 millió forint), néhány évvel később, mielőtt 1986-ban megszületett volna Beyonce húga, Solange, eladták. Azóta igazi zarándokhellyé vált az énekesnő és a Destiny's Child rajongói körében. 

Külön érdemes megjegyezni, hogy nem ez az első eset, hogy az énekesnő lépteit tűzbaleset követi. 2021-ben egy New Orleans-i ingatlanja körül csaptak fel a lángok, bár a luxusházat egy bizonyos Celestine Lawson cége alatt jegyzik, aki nem más, mint Beyoncé édesanyjának, Tina Knowlesnak hivatalos neve. Akkor a a tűzoltók mintegy két óráig harcoltak a lángokkal.

Ugyanabban az évben egyébként az énekesnő produkciós cégének, a Parkwood Entertainmentnek a tulajdonában lévő raktárakat betörők rabolták ki, akik becslések szerint 1 millió dollár értékű áruval távoztak.