2023.12.27 11:59
Olvasási idő 3:21
Szentgyörgyi Zénó

Üdítőital ihlette lépő, és modell, ami Kobe Bryant előtt tiszteleg: íme a 10 legnépszerűbb sneaker 2023-ból

Üdítőital ihlette lépő, és modell, ami Kobe Bryant előtt tiszteleg: íme a 10 legnépszerűbb sneaker 2023-ból
Forrás Instagram / Jarritos
DIVAT CIPŐK ÖSSZEÁLLÍTÁS SNEAKER

Az idén novemberben megrendezett budapesti Sneakerness is jól bizonyítja, hogy a sneaker-kultúra már évek óta itthon is jelentős tömegeket mozgat meg, így ennek apropóján bemutatjuk, hogy melyik volt a 10 legnépszerűbb cipő ebben a naptári évben.

A cikkhez a rangsort felállító Sole Retriever elemzését vettük alapul és be kell vallanunk, hogy ugyan a MSCHF Big Red Boot névre keresztelt, majd a Crocs-szal közös mutáns sem került bele a top 10-be, szerintünk akkor is ez a két csoda a leggizdább megjelenés vagy éppen restockolás az évből.

10. Matuka Crocs

Igen, jól látod. A Crocs pár éve úgy döntött, hogy az esztétikailag egyébként nehezen értékelhető, funkcionalitásra hangsúlyt helyező papucsait bedobja a divat világába. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta nemcsak a márka népszerűsége töretlen, de a kollaborációk száma is. Ennek egyik, idén nagyot ment ékköve a Verdák című animációs filmből jól ismert Matuka karakterét formázó papucs, de az ínyenceknek van Villám McQueen-es és Shrekes verzió is.


Ezek a csodák pedig 60 és 75 ezer forint között érhetőek el a hazai resellerek polcain azoknak, akiknek nem jön be a Yeezy slide és kicsit nosztalgiázni vágynak.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Crocs Shoes (@crocs) által megosztott bejegyzés

9. Air Jordan 3 J. Balvin Medellin Sunset

Az utolsó előtti helyre a listán a Nike és a reggaeton stílusban utazó kolumbia énekes-dalszerző J Balvin együttműködése került. Különböző bőrtípusok és felületek keverednek az énekes stílusára jellemző mediterrán színvilággal, bár a cipő a tengerparti naplemente helyett mégis inkább piaci vibeokat ad, de egészségére mindenkinek.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

KicksOnFire (@kicksonfire) által megosztott bejegyzés

8. Air Jordan 1 Low Golf Travis Scott

Travis Scott már gyakorlatilag mindent elért, amit elérhetett. Nemcsak a világ egyik legnépszerűbb rappere, de bármelyik márkával közös kollabját, legyen az a Meki vagy az Audemars Piguet, óriási hype és siker övezi, és még Kylie Jennert is kipipálhatta.
A Nike-val már évek óta együtt dolgozik, az első cipőket millió körüli áron lehet megvásárolni, de a későbbi modelleket sem lehet megtalálni 2-300 ezer forint alatt.
Letisztult színvilág, ikonikus fordított pipa és a golfra optimalizált talprész jellemzi ezt a darabot. Spoiler: n em ez lesz az egyetlen, listára felkerülő sneaker az együttműködésből.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

HYPEBEAST (@hypebeast) által megosztott bejegyzés

7. Kobe 6 Reverse Grinch

A tragikus körülmények között elhunyt legenda, Kobe Bryant előtt tiszteleg ez a modell, amely klasszikus kosaras cipőként izgalmas anyaghasználattal és kihívó színvilággal operál, gyűjtőknek kötelező darab.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

USC Men's Basketball (@uschoops) által megosztott bejegyzés

6. Nike SB Dunk Low Yuto Horigome

A Dunkot alapvetően kosaras cipőként dobták a piacra 1985-ben, de később a gördeszkás kultúrában vált igazán meghatározóvá, ma meg már mindenki ebben nyomul a Deákon – így múlik el a világ dicsősége. Mindezek ellenére a modell gyakran nyúl vissza a deszkás szubkultúra meghatározó alakjaihoz, többek között ennek eredmény ez a Yuto Horigome-val közös együttműködés is. Kifinomult színhasználat és domináló hasított bőr felsőrész találkozik a deszkázáshoz alakított, masszív talppal.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

堀米雄斗 (@yutohorigome) által megosztott bejegyzés

5. Nike Air Force 1 Low Tiffany & Co. 1837 

A mainstream sportmárkák és luxusmárkák érdekházasságának legújabb gyöngyszeme a Tiffany és a Nike kollabja, amely meglehetősen elegánsra sikerült. Az alapot az all time favourite Air Force 1 modellje adja, ami egyszínű, fekete velúrbőrborítást kapott, ezt dobja fel a türkiz (Tiffany-blue) pipa. A cipő szépségébe csak az ára rondít bele, hiszen aki erre szeretné veretni az Ötkertben, annak 5-600 ezer forintot kell kicsengetni érte.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sneaker Politics (@sneakerpolitics) által megosztott bejegyzés

4. Air Jordan 3 Reimagined White Cement

Bár a Jordan 3 nem tartozik a leghype-oltabb modellek közé a Nike repertoárjából, idén mégis két megjelenés is felkerült a 10 legnépszerűbb modell közé. Ez a darab a klasszikus, white cement színállásnak egy frissített változata, de a korábbi verzióhoz képest javítottak az anyaghasználaton. Aki szereti az ehhez hasonló robosztus cipőket, annak egy korrekt vétel lehet ár-érték arányban ez 50 ezer körüli 3-mas Jordan.  

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sneaker 24 (@sneakertwenty4) által megosztott bejegyzés

3. Nike SB Dunk Low Jarritos 

A cipőt a mexikói Jarritos üdítőital ihlette, amely könnyed színvilágával és meglepő anyaghasználatával kiváló nyári darabként funkcionálhat, bár a tisztítását nem irigyeljük, úgyhogy csak akkor vedd meg, ha a cipőid alapos karbantartása amúgy is jellemez téged.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Jarritos (@jarritos) által megosztott bejegyzés

2. Jordan 1 Low Travis Scott Olive

Ahogy ígértük, még egy Travis Scott kapott helyet a listán. Bár a design miatt nem lehet panaszunk, a letisztultsága és jól kombinálhatósága miatt is kiváló választás utcai viseletre, az Olive Jordan 1 low még mindig nem nevezhető fogyasztóbarátnak a félmilliós árcédulájával, de persze ez már legyen a nyugat-európaiak problémája.    

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

KicksOnFire (@kicksonfire) által megosztott bejegyzés

1. Air Jordan 4 Nike SB SP Sail Pine Green 

Az első helyre csak befutott a Jordan 1 mellett egyre jobban hasító és a belvárosi utcaképet szinte már felpezsdítő 4-es Jordan, ebből pedig a homokszínű bőrt és az erdőzöldet ízlésesen vegyítő Sail Pine Green, ami egyébként a modell kedvelőinek egy üdítő választás lehet a sok White cementhez képest.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

welegendary (@welegendary) által megosztott bejegyzés

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!