2023.12.25 10:17
Olvasási idő 6:58
Csáka Eszter Csáka

Így kapcsolódj ki az ünnepi időszakban a csillagjegyed szerint

Így kapcsolódj ki az ünnepi időszakban a csillagjegyed szerint
Forrás Mátrai Cintia/ Refresher Magyarország
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Vacsoraparti, filmmaraton, pizza vagy éppen egy jó kis workshop – mutatjuk, hogyan töltődj fel és relaxálj az év utolsó napjaiban a horoszkópod szerint!

Kos

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Mivel az egész évet megállás nélkül, munkával töltötted, egyértelműen megérdemled, hogy ezt az ünnepi időszakot pihenéssel töltsd el. Kosként az a típus vagy, aki nem igazán szeret egy helyben üldögélni túl sokáig, így téged inkább az aktív pihenés az, ami igazán feltölt. Fontos, hogy az év utolsó szakaszában amennyire teheted, már ne foglalkozz munkával, engedj el minden stresszt, ami eddig ezzel kapcsolatban nyomta a vállad, hiszen már nem sok mindenen tudsz változtatni. Sőt, ez egy szuper lehetőség, hogy arra fókuszálj, mennyi mindent elértél idén és mi az, amire büszke vagy. Általában ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt előre eltervezted, hamar ki tudsz borulni, azonban most lazítsd el magad és tudatosítsd, hogy semmi baj nem történik, ha nem az elképzeléseid alapján valósul meg valami. Ha nehezen megy a pihenés, hívd össze a rokonaidat vagy barátaidat a két ünnep között és tartsatok egy workshopot, készítsetek gyertyát vagy mézeskalács házat, tanuljatok meg horgolni, de gyakorlatilag csinálhattok bármit, ami kicsit segít kikapcsolódni.

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Az elmúlt hetekben könnyen meglehet, hogy talán túl sokszor nyújtottál lelki támaszt a környezeted számára. Persze remek dolog, hogy ennyi mindenkinek segíteni akartál, de ez azzal is járt, hogy nem igazán maradt időd és energiád saját magadra. Az ünnepek alatt engedd meg magadnak, hogy mások problémáin való aggódás helyett végre a pihenéssel foglalkozz. Az év utolsó felében túlhajtottad magad és mindent megtettél, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból a munkahelyeden, így nem árt most feltölteni az energiakészleteidet. Bikaként könnyen átadod magad a pihenésnek és az e élvezeteknek, így a karácsonyi vacsorán általában te vagy az, aki nem tudja megállni, hogy ne szedjen harmadjára is a finom fogásokból. Számodra nincs jobb pihenés annál, mint hogy együtt töltesz egy napot a családoddal, társasozzatok, filmezzetek, sőt, tegyétek mindezt pizsamában.

Ikrek 

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Imádsz középpontban lenni, ez pedig a családi eseményeken, ünnepek alkalmával sincs másképp. Szeretsz tervezni és szervezni eseményeket, így a nagy családi összejövetel megalkotásában is nagy szerepet vállalsz. Ne idegesítsd magad, ha nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy tervezted, légy spontán, hiszen olyankor vagy leginkább elemedben. Számodra a pihenés inkább aktív elfoglaltságot jelent, egy kellemes este, amit a rokonaiddal töltesz már elég számodra, hiszen ilyenkor megtudhatod a legfrissebb családi pletykákat, emellett pedig imádsz másoknak tanácsot adni és terelgetni őket a szerinted megfelelő irányba. Igyekezz minél több időt a családoddal tölteni, ahelyett, hogy begubóznál a szobádba, még az is lehet, hogy idén végre lehetőséged lesz felhozni egy régi sérelmed a családoddal szemben, amit most nyugodt körülmények között meg tudtok beszélni. 

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Talán semmi meglepő nincs abban, hogy Rákként szereted otthon, a saját kis fészkedben tölteni a legtöbb időt, hiszen fontos számodra a nyugodt környezet. Idén most végre megcsillanthatod a tehetséged mint házigazda, hiszen a két ünnep között tökéletes alkalom adódott, hogy megvendégeld a barátaid vagy rokonaid és megmutasd nekik, hogy milyen jó nálad lenni. Imádsz főzni, sütni és nincs számodra jobb látvány, mint egy jól lakott vendég arca, akinek ízlik a főztöd. Az idei év vége számodra nem a vad bulikról és tombolásról szól majd, hanem a meghitt hangulatról és nyugodt környezetről. Szeretsz a családoddal időt tölteni, és általában te vagy az, aki megnyugtatja a többieket, ha valami nem a terv szerint alakul, ami már csak amiatt is jó, mert utálod a feszültséget és rossz hangulatot otthon. Egy vacsoraparti vagy egy társas est lesz számodra az igazi relaxáló élmény, pláne, hogyha sikerélménnyel is párosul. 

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


A csillagjegyed alapján az a típus vagy, aki szereti, ha minden tökéletesen alakul a karácsonyi vacsorán, nem mindegy, hogy hogyan van összehajtogatva a szalvéta és azt sem tudod elviselni, ha a tálalás nem lesz olyan tökéletes, mint ahogy azt elképzelted. Idén fontos lenne, hogy kicsit hátradőlj és hagyd, hogy más is érvényesüljön a karácsonyi buli szervezése közben, hiszen ezzel jóokra tehertől megszabadulhatsz. A családdal töltött napokon se akadj ki, ha nem mindent a te terved szerint csináltok. Oroszlánként az nyugtat meg, ha tudod, hogy te irányítasz mindent, hiszen akkor semmi sem sülhet el rosszul, azonban mi lenne, ha az idei karácsonykor engednél kicsit az elvárásaidból és megpróbálnád jól érezni magad? Hidd el, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lennél, ha rájönnél, hogy nem minden a tökéletes menüsorról vagy tálalásról szól, hiszen így kihagyod a lényeget, mégpedig, hogy jelen legyél az adott pillanatban és jól érezd magad a szeretteid társaságában. 

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Magaddal kapcsolatban lehet, hogy arra vagy a legbüszkébb, hogy elképesztően megbízható vagy és mindig lehet rád számítani, hiszen sosem hagysz cserben senkit. Ne hagyd, hogy ez a tulajdonságod keserítse meg az életed, ugyanis simán lehet, hogy többet vállalsz, mint amennyit elbírsz. Te vagy a legnagyobb segítsége a családodnak, hiszen mindenkinek mindent elintézel és az utolsó pillanatban is neked szólnak, ha szükség van valami apróságra, amit elfelejtettek beszerezni a családi eseményre. Azzal tehetsz legjobbat magadnak, ha meghúzod a határokat és őszintén elmondod a környezetednek, ha valami túl sok. Senki sem haragszik meg rád azért, mert nem volt időd elintézni egy feladatot, és így megmarad a lelki egyensúlyod és a családi béke is. Hidd el, sokkal jobban jársz, ha nem vállalsz be mindent, hiszen ez az időszak a pihenésről kellene, hogy szóljon. Állíts sorrendet és a kevésbé fontos dolgokat engedd el vagy kérj meg mást, hogy intézze el. Ha csak fele annyi dolgod lesz idén, mint tavaly, az már önmagában pihentető élmény lesz számodra. 

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Mérlegként szereted a családi eseményeket, imádod ezt az időszakot és általában te vagy a leglelkesebb a rokonaid közül. Idén azonban lehet, hogy pont te leszel az, aki kicsit megunja, hogy mindig ugyanaz a program karácsony idején, ugyanazokat a dolgokat csináljátok és ugyanaz a menetrend is, ha rokonlátogatásról van szó. Rázd fel egy kicsit a dolgokat és iktass be néhány spontán programot, amit eddig még nem csináltatok közösen. Lehet, hogy olyan jól sül majd el, hogy családi hagyomány lesz belőle. Szereted, ha harmónia és nyugalom uralkodik a családi légkörben, így nem nagyon tudod elviselni, hogyha veszekednek körülötted. Olyankor általában elmenekülsz és megpróbálod kizárni mindezt. Az idei ünnepi időszakban a legjobb kikapcsolódás számodra az lehet, ha elteszed a telefonodat egy fiókba és ahelyett, hogy azt néznéd, mit csinálnak mások, és mennyivel tökéletesebb mások élete, mint a tied. Némítsd le az értesítéseket és ne figyelj arra, hogy ne lógj a telefonodon túl sokat.

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Alapvetően utálod a karácsonyt és mindent, ami ezzel jár, a giccset, a nagy családi összejöveteleket és hogy körülötted mindenki feszeng az apróságokon, például, hogy jó ajándékot vett-e, finom süteményt sütött-e, és így tovább. Te vagy a Grincs, aki mindig csak túl akar lenni ezen az ünnepen, de meglepődnél azon, hogy mennyire élveznéd ezt az időszakot, hogyha kicsit befejeznéd a morgolódást és arra koncentrálnál, hogy mi zajlik körülötted. A két ünnep közötti időszak nem a kedvenced, hiszen olyankor nem igazán tudsz haladni a munkával, a barátaid sem feltétlen érnek rá, így nem igazán tudod, hogy mit kezdj magaddal. Ragadd meg az alkalmat és csináld azt, ami a legjobban boldoggá tesz. Rajzolj, kerámiázz, fess, barkácsolj, rendezd át a szobád, lényegében ez lehet bármi, ami élvezettel tölt el. Ha nem akarsz semmit csinálni csak feküdni és sorozatot nézni, tedd azt. Az a fontos, hogy megtanulj kikapcsolódni és feltételek nélkül lazítani.

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Mint minden Nyilas, imádod a bulikat, a vacsorapartikat és minden olyan eseményt, amire kicsit rá lehet készülni. Szeretsz házigazda lenni, fontos számodra, hogy mindenki jól érezze magát, aki nálad vendégeskedik és mindent meg is teszel annak érdekében, hogy jól alakuljon az összejövetel. Annak ellenére, hogy imádod ezt csinálni, érdemes lehet jobban átgondolnod, hogy mekkora része az élvezet és a stressz. Ha konstans idegeskedéssel járnak az előkészületek és utálod maga a parti kezdetéig tartó részt, lehet, nem éri meg a saját otthonodban tartani az összejövetelt, hiszen akkor megúszhatod azt a részt, ami stresszel jár. A két ünnep közötti időszakban a családoddal való időtöltés mellett ne feledkezz meg arról sem, hogy hogyan tudnál te magad feltöltődni. Jelölj ki egy napot, amikor nem tervezel semmit, vegyél egy nagy fürdőt, gyújts gyertyákat, relaxálj, olvass el egy könyvet vagy nézz meg egy filmet, főzd meg azt a receptet, amit már ezer éve ki szerettél volna próbálni. 

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Az idei karácsony valahogy kimerítő számodra, nehezen érzed az ünnepi hangulatot és nem nagyon találod a helyed. A családdal töltött napok sem úgy telnek, ahogy elképzelted, hiszen szeretnél kicsit elvonulni, egyedül lenni, de ezt a rokonaid nem hagyják és folyamatosan a jövőbeli terveidről és a munkádról kérdeznek, mintha nem okozna elég fejtörést számodra, hogy mihez kezdj az életeddel. Igyekszel erőt venni magadon és jól érezni magad karácsonykor, azonban egyértelműen szükséged van arra, hogy a két ünnep között huzamosabb időt tölts egyedül, amikor nem zavar senki és elmerülhetsz a gondolataidban. A lustálkodás tökéletes program, és az a jó benne, hogy több napon át is tudod csinálni. Ha megunod az egyedüllétet, hívd át a barátaidat, rendeljetek pizzát és tartsatok egy filmmaratont. 

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Általában nem lelkesedsz az ünnepekért, nem szereted a karácsonyi giccses díszeket, ahogy a kötelező ajándékozást sem. Idén azonban valahogy igyekszel megtalálni a szépséget ebben az ünnepben és ahelyett, hogy kihúznád magad a feladatok alól, igyekszel segíteni is a családodnak a karácsonyi vacsora összeállításában, megszervezésében. Sőt, megpróbálsz kapcsolódni a távolabbi rokonaiddal is, akikkel csak ritkán találkozol. Ennyi feladat és próbálkozás azonban elég megterhelő tud lenni, úgyhogy a két ünnep között nem árt egy kis pihenőt tartanod és elengedned magad. Azonban fontos lenne, hogy a pihenés mellett arra is jusson időd, hogy átgondold vajon miért éled meg ilyen nehezen ezt az ünnepet, amit rajtad kívül mindenki imád a környezetedben. Jó kikapcsolódás lehet, ha elhívnád a családod egy közös korcsolyázásra, forralt borozásra, de csinálhattok bármit, ami kinti tevékenység, hiszen a friss levegőn mindig sokkal jobban érzed magad. 

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Imádod a karácsonyt, szeretsz díszíteni, főzni, ajándékokat vásárolni és becsomagolni azokat, így könnyen lehet, hogy ez a kedvenc időszakod az évben. Sokat dolgoztál idén folyamatosan a munkára és a pénzszerzésre koncentráltál, így megérdemled, hogy ezt a hetet pihenéssel és lazítással töltsd el. Ne foglalkozz se munkahelyi se pénzügyi problémákkal, hiszen csak feleslegesen stresszeled magad. Ez az időszak szóljon arról, hogy a családoddal, a barátaiddal vagy. Csináljatok közös programokat, olyanokat, amelyekből akár hagyomány is válhat. Az egyetlen dolog, amire érdemes figyelned, hogy meghúzd a saját határaidat és ne akarj mindenkinek megfelelni. Alapvetően hangulatember vagy és nem nehéz kizökkenteni a nyugalmadból sem, de ne engedj a hirtelen impulzusoknak és próbálj meg higgadtan kezelni minden helyzetet. Nyugodtan mondj nemet akkor, ha úgy érzed, túl sok, amit kérnek tőled. Ha később rosszul érzed magad emiatt, gondolj arra, hogy senki sem haragszik rád azért, mert nem akarod túlterhelni magad.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!