2023.12.19 16:54
Olvasási idő 1:45
Masszi-Rigó Csilla

Kiderült, miért távozhatott Shannen Doherty a Bűbájos boszorkákból

FILMEK + SOROZATOK BŰBÁJOS BOSZORKÁK SOROZATOK

Holly Marie Combs szerint Alyssa Milano volt az, aki ultimátumot adott a sorozat készítőinek: vagy ő megy el, vagy Shannen Doherty.

Bár a Bűbájos boszorkák című sorozat 2006-ban véget ért, úgy tűnik, még mindig vannak olyan pletykák a Halliwell lányokat alakító színészek körül, amikkel érdemes foglalkozni. Legutóbb a Pipert alakító Holly Marie Combs beszélgetett Shannen Dohertyvel a Let's be clear című podcastban. A jelenleg 50 éves színész szerint a Prue-t alakító Dohertynek azért kellett a harmadik évad után távoznia a sorozatból, mert a legkisebb testvér, a Phoebe-t alakító Alyssa Milano ultimátumot adott a sorozat készítőinek: vagy ő mond fel, vagy Dohertytől kell búcsút venniük. 

Alyssa Milano rúgathatta ki Shannen Dohertyt a Bűbájos boszorkákból
Alyssa Milano, Shannen Doherty és Holly Marie Cobbs, a Bűbájos boszorkák főszereplői. Forrás GETTY IMAGES

Az már a sorozat forgatásának idején is köztudott volt, hogy Milano és Doherty híresen utálták egymást, az viszont eddig senki előtt nem volt tisztázott, miért és hogyan távozott pontosan a legidősebb Halliwell lány a produkcióból. Holly Marie Combs most azt állítja, a kétezres évek elején találkozót kezdeményezett a sorozat producerével, Jonathan Levinnel, hogy a végére járjon annak, miért kellett távoznia társának és egyben barátnőjének:

Azt mondta: 'Nem akartuk, de sarokba szorítottak minket, olyan helyzetbe kerültünk, hogy vagy az egyik, vagy a másik' (...) 'Alyssa azt mondta nekünk, hogy vagy ő, vagy Shannen, és azzal fenyegetőzött, hogy beperel minket ellenséges munkahelyi környezet miatt'

– mesélte a műsorban a színésznő, aki 1998 és 2006 között mind a nyolc évadban szerepelt.

Mint mondta, teljesen váratlanul érte őt a hír, hiszen nem emlékezett arra, hogy bármilyen durva szóváltás vagy veszekedés történt volna valaha a díszletben. Szerinte a feszültség kifejezettem csak hármuk között volt érezhető, de a stáb vagy a vendégszereplők soha semmit nem vettek észre belőle. Combs készen állt arra, hogy kiszálljon a műsorból, sőt, azt is elmondta Levinnek, hogy nem fog tovább játszani Doherty nélkül, aki akkoriban nyilvánosan is bejelentette, hogy kilépett a műsorból.

Kiemelt tartalom
Megnéztük és végigszörnyülködtük a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztorit Megnéztük és végigszörnyülködtük a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztorit 2024.10.13 9:28

Shannen Doherty karakterét, Prue Halliwellt a harmadik évad fináléjában, 2001-ben ölték meg, később Rose McGowan karaktere, Paige lépett a helyébe. A színésznő a következőt mondta az említett időszakról: 

Egy évig éltem utána úgy, hogy mindent újra lejátszottam a fejemben, és tényleg próbáltam megtalálni azokat a pillanatokat, amikor állítólag helytelenül viselkedtem a forgatáson – és nem találtam őket.

„Nem emlékszem, hogy valaha is gonosz lettem volna vele a forgatáson. Emlékszem egy epizódra, amit én rendeztem, ahol a karácsonyi szünetben csinált valamit, és megkértek, hogy dolgozzak vele néhány dolgon, de nekem nem volt vele semmi bajom. Ennél kedvesebb és megértőbb nem is lehettem volna” – folytatta Doherty.

A színésznő ma már azt mondja, jobban ki kellett volna állnia magáért, és nem szabadott volna hagynia, hogy évekig rossz színben tüntessék őt fel. A Page Six megkérdezte Alyssa Milano sajtósait is arról, mit szól a podcastban elhangzottakhoz, a színésznő egyelőre azonban nem adott választ, egy korábbi, 2017-es interjúban viszont azt mondta, nagyon bánja, hogyan viselkedett munkatársával, és állandó bűntudatban él régebbi hozzáállása miatt.