2023.12.18 19:13
Olvasási idő 5:21
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Melyik karácsonyi film lennél a csillagjegyed alapján?

Horoszkóp: Melyik karácsonyi film lennél a csillagjegyed alapján?
Forrás IMDB / Universal Pictures / A Grincs
ÉLETMÓD FILMEK HOROSZKÓP KARÁCSONY

Lehet, hogy te vagy a Grincs, aki ellopja az ünnepeket? Ha kíváncsi vagy, melyik jó öreg karácsonyi filmklasszikus illik hozzád a csillagjegyed alapján, görgess lejjebb!

Kos – Drágán add az életed!


Ha a Kos jegyében születtél, akkor valószínűleg a kalandvágyó és félelmet nem ismerő természetedről vagy híres. Pont, ahogy a Drágán add az életed! főszereplője is, imádod a kihívásokat és a magas kockázattal járó helyzeteket. Nincs számodra jobb, mint egy akciófilm, amiben a klasszikus robbantástól kezdve a verekedésen át az autósüldözésig mindent megtalálsz. Kosként biztosan megvetted már mindenki ajándékát, hiszen nem szereted az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat, ahogy az is biztos, hogy nagy gondossággal válogattad ki, hogy kinek mit ajándékozz. Így neked a karácsony előtti utolsó héten gyakorlatilag semmit sem kell már csinálnod, úgyhogy nyugodtan merülj bele Bruce Willis ikonikus filmjébe, amiben rendőrként igyekszik megmenteni egy csomó ártatlan életét, karácsony idején. 

Bika – Bridget Jones naplója


Talán azért néznéd újra a Bridget Jones naplóját, mert átérzed szegény Bridget helyzetét, de az is lehet, hogy ez a tökéletes karácsonyi film számodra, ami komfortot nyújt az ünnepek alatt. Bizonyára fejből tudod az összes jelenetet, és a főszereplővel együtt hadarod a szöveget, hiszen a film karakterei az évek során a legjobb barátaid lettek. És nem kihagyható faktor, hogy Bikaként érzelmes személyiség vagy, így egy olyan film, ami egy harmincas éveiben járó nő viszontagságairól és szerelmi problémáiról szól, nagyon is vonzó tud lenni számodra. Lehet elrettentő vagy követendő példa, a Bridget Jones naplója tökéletes karácsonyi mozi az ünnepekkor, amit akár a családoddal együtt is nézhettek.

Ikrek – Carol


A Todd Haynes által rendezett romantikus filmnél semmi sem passzol jobban egy Ikrek lelkivilágához. Talán azért, mert a főszereplőben megvannak az Ikrek olyan tulajdonságai is, mint az ösztönös kíváncsiság, a rejtett érzések vagy egy kis kétszínűség. Mivel Ikrekként te vagy a kommunikáció mestere, és mindegyik csillagjegynél jobban megy neked a duma, a Carol már csak ezért is tökéletes választás számodra, hiszen tele van csípős megjegyzésekkel és heves párbeszédekkel. Az ötvenes években játszódó szerelmi drámában Cate Blanchett enigmatikus karaktere és Rooney Mara lehengerlő alakítása mindenképp az első számú film, amit karácsonykor érdemes megnézned. 

Rák – Reszkessetek, betörők!

 
Rákként titokban imádod a klasszikusokat, pláne, ha karácsonyi filmről van szó. Te vagy az, aki minden évben ugyanazokat a filmeket nézi meg, ugyanabban a sorrendben. Egyértelmű, hogy a kedvenced az örök klasszikus, amiben egy kisfiút véletlenül otthon hagynak a szülei karácsonykor, aki aztán felveszi a mártír szerepét, ami történetesen a Rák egyik kedvence. A tanácsunk, hogy a film közben te se hagyd ki azokat a nasikat, amiket Kevin eszik, például a fagylaltkelyhet, de magad elé készíthetsz minden karácsonyi édességet, amit csak otthon találsz. Már csak egy dolgod maradt, mégpedig, hogy engedj a nosztalgiának, ami rád tör a film közben, hogy milyen volt a karácsony, amikor először láttad ezt a filmet.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Mennyire emlékszel a Reszkessetek betörőkre? REFRESHER-KVÍZ: Mennyire emlékszel a Reszkessetek betörőkre? 2023.12.10 10:17

Oroszlán – Spencer


Csak egy Oroszlán csillagjegyű személy lehet olyan drámai, hogy karácsonykor a Pablo Larraín által rendezett Spencer című filmet veszi elő, amiben az egyik jelenetben 1991 karácsonyát írunk és Diana hercegné eldönti, hogy elválik Károly hercegtől. Pláne, amikor egy jelenetben Dianának rá kell állnia egy mérlegre karácsony előtt, majd után is, hogy megnézzék, hány kilót szedett fel az ünnepek alatt. A feszültségekkel és drámával teli film tökéletes választás számodra, hiszen giccses karácsonyi limonádék helyett jól rá tudsz hangolódni a Diana hercegné életét bemutató filmre, amiben Kristen Stewart alakítja a főszereplőt. Oroszlánként semmi sem olyan izgalmas számodra, mint amikor Diana a gyerekeit a Jaguarjába ülteti, és kiszabadulnak a kastélyból, hogy elmenjenek egy KFC-be.

Szűz – Igazából szerelem


Senkit sem versz át, amikor azt hangoztatod, hogy utálod az Igazából szerelem című filmet. Persze, hogy nem utálod, sőt, ez az a karácsonyi klasszikus, amit minden alkalommal alig vársz, hogy végre újra megnézz. Persze úgy, hogy közben senki sem lát, nehogy a családod megtudja, hogy mégis érdekelnek a romantikus komédiák. Sőt, még az is lehet, hogy ez az a film, ami alatt lehetőséged nyugalomban sírni egy kicsit, hiszen Szűzként nem szereted, ha mások sírni látnak. Lehet, hogy a karácsony az a kivételes eset, amikor belefér, hogy egy kicsit elengedd azokat az elvárásokat, amiket magaddal szemben állítottál, és ellazulj, hogy végre élvezhesd az örök karácsonyi filmet, ami nélkül nincs is igazi ünnepi hangulat. 

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Mennyire emlékszel az Igazából szerelemre?❤️🎄 REFRESHER-KVÍZ: Mennyire emlékszel az Igazából szerelemre?❤️🎄 2023.12.16 9:53

Mérleg – Snoopy és a karácsony


Legyen ez a rajzfilm, amit minden évben megnézel, legalább karácsony idején, hiszen Mérlegként utálod, ha a karácsony az ajándékokról és a vásárlási lázról szól. Te vagy az a csillagjegy, akinek elég lenne egy ölelés is ajándék gyanánt, hiszen neked csak az a fontos, hogy együtt lehess a szeretteiddel ezen az ünnepen. Hasonló témát ölel fel a Snoopy karácsonya is, hiszen az egyik főszereplő, Charlie Brown elszomorodik azon, hogy az évek során „elüzletiesedett“ a karácsony, és ezen igyekszik változtatni. A mondanivalójával egyetértesz majd, ahogy elvarázsol a rajzfilm grafikájának egyszerűsége is.

Skorpió – Karácsonyi lidércnyomás


Egyértelmű, hogy Skorpióként nem maradhat ki a karácsonyi filmlistádról Tim Burton klasszikusa, a Karácsonyi lidércnyomás, amiben Csontváz Jack ördögi tervet eszel ki, és megpróbálja elrabolni a Télapót, hogy lehurcolhassa Halloween városába, ahol ő él. A lehengerlő rajzfilm és cselekmény tökéletesen tükrözi a lelkivilágodat az ünnepek során, hiszen a csillagegyed alapján ki nem állhatod a giccses ünnepeket, a nagy eseményeket és az érzelgős pillanatokat, amik mind egyet jelentenek a karácsonnyal. Ez a mese valójában neked készült, így nyugodtan belemerülhetsz az ünnepek alatt, de akár időzítheted karácsony másnapjára is, amikor már csak egyedül, a szobádban, a rengeteg ünnepi kajával élvezheted a filmet.

Nyilas – Holiday


A film cselekménye valójában pont olyan, mintha csak egy Nyilas találta volna ki. Melyik Nyilas ne akarna ugyanis házat cserélni egy totális idegennel az ünnepekre? Imádod az új élményeket, nem szereted a megszokott dolgokat, és mindig csak az jár a fejedben, hogy hogyan tudnál minél több új dolgot kipróbálni. Ez a film tökéletes lehet számodra, hiszen ez a karácsonyi klasszikus pontosan arról szól, hogy mi történik akkor, amikor két idegen kilép a komfortzónájából, hogy új ingerek érhessék őket. Kapcsold be a tévét, és indítsd el a romantikus komédiát, amiben Cameron Diaz és Kate Winslet szórakoztatnak másfél órán át a szerelmi problémájukkal és a rosszul sikerült randikkal!

Bak – A Grincs

Az ötlet, hogy el kéne lopni a karácsonyt, csakis egy olyan ember fejéből pattanhat ki, aki annyira eltökélt és ambiciózus, mint egy Bak. A te csillagjegyed a legelszántabb és a leginkább célorientált az összes közül, így valószínűleg őszintén tudsz szorítani a Grincsnek, aki a film során végig azon ügyködik, hogy megpróbálja ellopni a karácsonyt a kisvárostól, akik már alig várják az ünnepet és lázasan készülnek rá. Te is hajlamos vagy kiborulni az ünnepek alatt például azon, hogy nem sikerült elég jól a sütemény, amin órákig dolgoztál, vagy hogy nem tudod eldönteni, mit vegyél fel. De ne aggódj, A Grincs pont azért tökéletes választás számodra, hiszen a film végén, ahogy a zöld Jim Carrey megenyhül, úgy lágyul meg a te szíved is. 

Vízöntő – A Polar Expressz


Felnőttként újranézni A Polar Expressz rajzfilmet egy abszurd, egyben nosztalgikus élmény. Vízöntőként imádod ezt a rajzfilmet, hiszen amellett, hogy leköt a képi világa, a cselekmény is elgondolkodtat. Biztos, hogy te voltál az, aki már gyerekként kételkedett a Mikulás létezésében. Most, amikor nézed A Polar Expresszt pedig azt kívánod, bárcsak sosem kételkedtél volna, és képes vagy irónia nélkül, őszintén érdeklődni a karakterek iránt. Hajlamos vagy túlgondolni a legapróbb dolgokat is, de ez a film az, ami közben még te sem agyalsz semmin, csak élvezed a vonatutat. Ezt a rajzfilmet érdemes lenne minden évben megnézned karácsonykor, hogy kicsit visszatérj a gyermeki gondtalanság érzésébe, amikor az egyetlen dolog, amin aggódnod kellett, az volt, hogy milyen ajándékot kapsz karácsonyra. 

Halak – Mi a manó


Rengeteg hasonlóság van a film főszereplője, azaz a Manó és egy Halak között, például a karácsonyi szellem, hiszen te vagy az, aki mindent előre megtervez, és imádod az ünnepeket az összes giccsel együtt. Legalább egy tucat külön playlisted van a karácsonyi időszakra, hogy ráhangolódhass az ünnepekre, amit általában már októberben elkezdesz. Pont úgy, ahogy Buddy, te is örömet szerzel másoknak ebben az időszakban, még akkor is, ha néha nem tudod kezelni a rengeteg érzelmet, ami ezalatt a pár nap alatt felhalmozódik benned. Kreatív vagy, szenvedélyes, és habár imádsz panaszkodni, karácsonykor még te is megállod, hogy ne a negatívumokon gondolkodj. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!