2023.12.15 16:13
Olvasási idő 0:55
Krajnyák Petra

Bongor triplázott, majd megírta a korunk új raphimnuszát

ZENE BONGOR KLIP MAGYAR ZENE ZENE

A Tripla X egyszerre utal a rapper életkorára, és a dalban megbújó pikantériára. Korábbi munkához hűen kellően önironikus, emellett társadalmunk különböző dimenzióira is reflektál.

„A TRIPLA X a függőségeimmel és a mentális zavaraimmal való megküzdésről szól. Az életkoromra is utal, mint fordulópontra, plusz van egy pikáns vonzata is, ami kiérződik a dalból” – meséli a kortárs rapkultúra egyik úttörője, bongor, akinek soraival valószínűleg minden „TRIPLA X”-környékén járó azonosulni tud.

Az előadó új videóklipje nem hazudtolta meg önmagát. Korábbi munkához hűen kellően önironikus, emellett társadalmunk különböző dimenzióira is reflektál. A közönség 2024. február 9-én együtt ünnepelhet a rapperrel az Akvárium Klub közel 1300 fős NagyHalljában. A novemberben megjelent kislemez egy nehéz időszak végére tett pontot, s ezzel együtt egy merőben más időszámítás kezdetét is jelenti. Az alkotó igazi, boldog öregemberként ábrázolja magát legújabb klipjében.

„Az elmúlt két évben megfordult velem a világ, életválságba kerültem és mentálisan teljesen elakadtam. Emiatt másokat és magamat is érzelmileg kizsigereltem, fogalmam sem volt már, hogy ki vagyok és nem találtam értelmet semmiben. Azt a folyamatot szeretettem volna bemutatni, amiben lassan újra felfedeztem magamban azt a szemtelenséget és élni akarást, amivel sikerült ezen az elakadáson felülkerekedni. Segítséget kellett kérnem és radikális döntéseket kellett hoznom ahhoz, hogy kiszakadjak a sémáimból és, hogy ne csússzak le a lejtőn úgy, ahogy apám tette. Ennek az időszaknak a végére érzelmileg gazdagabb lettem, és mentálisan erősebb. Nagyobb szeretettel tudok magam felé fordulni, minden hibámmal együtt és úgy érzem, hogy ezáltal kinyílt a világ. Kevésbé vagyok bezárva a saját frusztrációimba és fájdalmamba, így mások felé is nagyobb szeretettel és odafigyeléssel tudok fordulni.”