2023.12.13 16:07
Olvasási idő 0:46
Szöllősi Anna

Öngyilkos lett a színésznő, aki szexuális zaklatással vádolta meg Gérard Depardieu-t

KULTÚRA GÉRARD DEPARDIEU DOKUMENTUMFILM SZEXUÁLIS ERŐSZAK

Emmanuelle Debever aznap vetett véget az életének, amikor bemutatták a Gérard Depardieu botrányairól szóló dokumentumfilmet.

A Szajnába vetette magát és meghalt Emmanuelle Debever színésznő, aki egyike azoknak, akik szexuális zaklatással vádolták Gérard Depardieu-t.

Az eset december 7-én történt, pontosan aznap, amikor megjelent a Depardieu elleni nemierőszak-vádakról szóló, a Depardieu: Egy ogre bukása című produkció.

A dokumentumfilmben olyan felvételeket is látunk, ahol Depardieu obszcén megjegyzéseket tesz nőkre, szexuálisan zaklat egy női tolmácsot, illetve szexuális megjegyzéseket tesz egy lovasközpontban lovagoló gyerekre – idézte fel a 24.hu.

A hatvanéves korában elhunyt Debever azt állította, hogy Depardieu a Danton című, 1983-as Andrzej Wajda-film forgatása alatt zaklatta őt, miközben egy hintóban ültek. A színésznő erről 2019-ben beszélt először nyíltan: „a szoknyám alá csúsztatta a nagy kezét, állítólag azért, hogy jobban érezzem magam” – írta akkor a Facebookon, ám az esetre akkor nemigen figyelt fel senki. 

Depardieu ellen 2018-ban indult először nyomozás nemi erőszak vádja miatt, és idén tizenhárom névtelenségét kérő színésznő állt elő azzal, hogy a francia színész 2004 és 2022 között zaklatta őket különböző forgatásokon, idén decemberben pedig újabb színésznő számolt be hasonlóról.

Ha öngyilkossági gondolataid vannak és segítségre van szükséged, hívd a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándékod van, hívd a 112-t!

Amennyiben valaki másért aggódsz, ezen az oldalon találsz tanácsokat, hogy mit tudsz tenni ilyen helyzetben.