2023.12.14 12:00
Olvasási idő 1:35
Maier Péter

PREMIER: „Megvan-e még neked az a pulcsi, amit adtam“ – sejtelmes és személyes dallal zárja az évet BatBoy

PREMIER: „Megvan-e még neked az a pulcsi, amit adtam“ – sejtelmes és személyes dallal zárja az évet BatBoy
Forrás Szöllősi Tamás
ZENE BATBOY MAGYAR ZENE PREMIER

A 17 éves Michael D. Smith, azaz BatBoy már inkább kész előadó, mint fiatal tehetség. Friss dala egy újabb fejezet a rapper látványos fejlődésében. A szám, illetve a hozzá készült sejtelmes hangulatú videóklip a REFRESHER oldalán debütál.

A 17 éves Michael Denzel Smith-ről nem először hallhatnak a REFRESHER Magyarország olvasói. Első albuma nálunk debütált, a múlt hónapban pedig ott voltunk Jaber koncertjén, ahol ő volt az előzenekar.

Kiemelt tartalom
„Nekem Azahriah olyan nagy, mint Snoop Dogg“ – JABER, a kuvaiti-magyar rapper koncertjén jártunk (BACKSTAGE-interjú) „Nekem Azahriah olyan nagy, mint Snoop Dogg“ – JABER, a kuvaiti-magyar rapper koncertjén jártunk (BACKSTAGE-interjú) 2023.11.26 18:10

BatBoy ugyanakkor nem áll meg, pár napja Manuel előtt lépett fel Debrecenben, és még az év vége előtt visszatért egy dallal, amelyhez egyedi hangulatú videóklip is készült. A Meztelen kizárólag nálunk látható és hallható először.

„Célom, hogy jobban belelássanak a hallgatók a dolgaimba, szeretném igazán megmutatni magamat, a gondolataimat. Őszinte zenét szeretnék, amit csak tőlem hallhatnak”

– fogalmazott BatBoy, aki egy iskola utáni freestyle-ozás során érezte be új számának alapötletét. Egy mindenki számára ismerős, sérülékeny állapotot mutat be a Meztelen, amely az eddigi talán legszemélyesebb alkotás a rapper dalai közül. Visszatér a legnagyobb slágerében, az Engedj elben már emlegetett pulóver, amit az egykor szeretett lánynak adott kölcsön – ez egy mindenki számára azonosulható kép. „Úgy érzem, ezzel most lezártam azt az időszakot, ami az első dalomban is megjelent” – teszi hozzá mindehhez Smith.

BatBoy a Meztelen klip forgatásán
BatBoy a Meztelen klip forgatásán Forrás Szöllősi Tamás

A hazai trap egyik legszórakoztatóbb jelensége, amikor egy angol nyelvben használatos frázist tükörfordításban átültetnek magyarra. Valószínűleg így születhetett meg a refrén fő motívuma – a naked nights kifejezést alapul véve – abban a sorban, hogy „minden este full meztelen“. Ez nem csak nyelvileg emlékezetes, hanem az egyik fülbemászóbb pillanat is a dalban.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Dua Lipa, Elefánt, Szalai, T. Danny és Jaber a hét megjelenései között Playback Péntek: Dua Lipa, Elefánt, Szalai, T. Danny és Jaber a hét megjelenései között ma 18:33 -kor

A különleges hangulatú számhoz egyedi képi világgal bíró videóklip is készült. A klasszikus fekete-fehér horrorok jellegét idéző anyag Pablo Peti munkája. Az egyre népszerűbb rendezőt BatBoy is méltatta. Minél művészibb videót szeretett volna készíteni a dalhoz, ezért kereste meg éppen őt a melóra. „Végül pontosan az valósult meg, amit elképzeltem: a klip tökéletes tükörképe lett a zenének“ – fogalmazott Smith.

Egy egész éjszakán át tartott BatBoy Meztelen című klipjének forgatása
Egy egész éjszakán át tartott BatBoy Meztelen című klipjének forgatása Forrás Szöllősi Tamás

A forgatás ugyan elég fárasztó volt, délutántól reggelig dolgoztak rajta, de a rapper szerint megérte. „Nagyon jó hangulatban telt, velem lehettek hozzám közel álló emberek, és a végeredmény is magáért beszél“ – mondja a forgatási élményeiről BatBoy.

A sejtelmes hangulatú dallal és klippel a fiatal tehetség tovább színesíti repertoárját, amely eddig sem volt egyhangú: első lemezén a poppunkkal és a táncosabb alapokkal is kísérletezett. A Meztelen egy szellősebb, melodikus trapszám, amelyet már egy hallgatás után is nehezen tud kiverni a fejéből az ember. Meglátjuk, mit szól hozzá az a havi 11 ezer hallgató, aki szeptember óta várja BatBoy visszatérését.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!