2023.9.22 10:00
Olvasási idő 1:57
Maier Péter

PREMIER: „Szeretik a zeném, mégis átkoznak“ – Hallgasd meg nálunk BatBoy első albumát!

PREMIER: „Szeretik a zeném, mégis átkoznak“ – Hallgasd meg nálunk BatBoy első albumát!
Forrás Németh Dános / Gold Record
ZENE ALBUM BATBOY KLIP MAGYAR ZENE PREMIER

Helyet követel magának a trapszcénában Michael D. Smith, azaz BatBoy, aki megérkezett első lemezével. A Kontraszt nálunk hallható először.

Nem először írunk Michael D. Smith-ről, azaz BatBoyról, akinek a Top Vibe című dala is nálunk debütált. A 17 éves tehetség több hangzásban is komfortosan érzi magát, első lemezén is elkacsintgat a traptől, de a dalok nagy részét azért az utóbbi évtized legnépszerűbb stílusa határozza meg. A Kontraszt című album, amelyen a fiatal rapper tavaly óta dolgozott, illetve a Pozi című számhoz készült videóklip itt, a REFRESHER Magyarország oldalán hallható, illetve látható először. 

Azért kezdtem bele, hogy tényleg meglássanak, hogy elismerjék, van helyem itt

– mondta el BatBoy az albumról, amelyen egész nyáron dolgozott. Nemcsak különféle stílusok és előadók inspirálták, hanem maga a közeg, az atmoszféra is, amelyben alkot.

„Nagyon motiváltak a barátaim, végig velem voltak, amíg készültek a dalok, és ők is segítettek, hogy a legjobbat hozzam ki belőle” – mondta a rapper, aki egyik közeli barátját közreműködőként is felkérte.

BatBoy a Pozi klipjében Forrás Gold Record

Bruway nagyon jó barátom, vele készült a Goyard. Azt éreztem, csak úgy lehet jó, ha ő is benne van.

Az Atkával közös Pozinak szintén nagy eszmei értéke van számomra, vele már tavaly is szerettem volna dolgozni, de szerintem nem álltam még készen rá. Most viszont összejött, és erre a dalra vagyok az egyik legbüszkébb” – fogalmazott a fiatal előadó.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Dua Lipa, Elefánt, Szalai, T. Danny és Jaber a hét megjelenései között Playback Péntek: Dua Lipa, Elefánt, Szalai, T. Danny és Jaber a hét megjelenései között 4 nappal ezelőtt

A Pozihoz készült az első klip is az új anyagról, a forgatáson szintén részt vettek Mikey barátai, akik a dalok megszületését is végigkísérték. A videót Buzás Norbert és Szűcs Bence rendezték, és itt, nálunk látható először.

 

A Kontraszt elkészítésében nem akárki segítette BatBoyt: az a Somogyvári Dániel dolgozott rajta producerként, aki az utóbbi évek legnagyobb magyar slágereinek egy jelentős részében részt vállalt alkotóként. Somogyvári (a teljesség igényét távolról sem hordozva) olyan előadók dalait hangszereli és keveri, mint ByeAlex és a Slepp, Manuel vagy a Follow The Flow. A fiatal rapper is megértette, miért dolgozik ennyi A listás előadó a producerrel.

Dani egy géniusz, nagyon szeretem és tisztelem a munkáját, megért engem, és akármilyen vibe-ot találunk ki, tökéletesen megvalósítja

– mondta a közös munkáról BatBoy.

És hogy miért ez a cím? „Ez is arról szól valahol, hogy meg tudom csinálni én is, amit a többiek, csak picit máshogy. Kontrasztja szeretnék lenni ennek a szcénának” – fogalmazott a rapper, aki szeretné bizonyítani, hogy helye van azok között a fiatal előadók között, akik később meghatározók lehetnek a magyar hip-hop és popzenében.

Képkocka a Pozi klipjéből Forrás Gold Record

BatBoy hallhatóan szeretne saját színt vinni a magyar zenei életbe, szívesen kísérletezik a traptől eltérő zenei világokkal. Az albumon ez leginkább a Napok óta című dalon érződik, amely poprockos/poppunkos hangzást és ritmikát kapott. Ajánljuk a Kontrasztot mindenkinek, aki szereti a modern könnyűzenét, illetve az olyan előadókat, mint Manuel vagy Ekhoe. Mindemellett pedig azoknak is, akik szeretnék egy fiatal tehetség pályáját az elejétől végigkövetni, hiszen most jön még a java.

Nemrég nálunk debütált Mihályfi Luca friss klipje is, reméljük nem maradtál le róla, de ha mégis, csekkold itt:

Kiemelt tartalom
PREMIER: „A barátod és még apád is nekem irkál“ – Rommáoltások történnek Mihályfi Luca és Ekhoe új közös számában PREMIER: „A barátod és még apád is nekem irkál“ – Rommáoltások történnek Mihályfi Luca és Ekhoe új közös számában 2023.7.25 9:00
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!