2023.12.12 10:01
Olvasási idő 1:14
Kovács M. Dávid

Végignézte, ahogy testvére ellopja a 4,5 milliós cipőt, 20 hónap börtönt kaphat érte

DIVAT BALAZS KICKS CIPŐK LOPÁS MAGYARORSZÁG SNEAKER

Egy lett testvérpár fújta meg a több millió forintot érő sneakert Balazs Kicks üzletéből. A duó passzívabb fele most 1 év 8 hónap börtönt kaphat. Pachert Balázs szerint az ítélet igazságos.

Első fokon 1 év 8 hónapnyi szabadságvesztésre ítélték azt a lett férfit, aki testvérével idén ellopott egy 4,5 millió forintot érő Nike X Louis Vuitton Air Force 1 Low cipőt a budapesti Balazs Kicks üzletből, derül ki az RTL Híradó hétfő esti adásából.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a cipő a Károly körúton található üzlet legdrágább darabja volt, amelyet egy vitrinből loptak el, ami csak azért maradt nyitva, mert előzőleg valaki épp onnan próbált fel egy másik pár lábbelit.

A lopást a biztonsági kamerák is rögzítették, az eset után pedig Pachert Balázs, a belvárosi üzlet tulajdonosa feljelentést tett, illetve 300 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a tetteseket. Végül mindketten meglettek, a cipő pedig a Magyar Posta csomagelosztójából került elő, miután a külföldre szökött cipőtolvaj végül inkább visszaküldte Magyarországra, hogy a kár megtérüljön.

Az egyik elkövetőt, egy 35 éves lett férfit a rendőrök csípték meg Újpesten, míg a másik – a testvére ügyvédje szerint – egy lettországi börtönben ül. Hétfőn a testvérpár azon fele állt bíróság elé, amelyik csak nézte a lopást – ő a márciusi elfogás óta, immár kilenc hónapja van letartóztatásban Magyarországon.

A bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi visszaesőként követte el a bűncselekményt, hiszen korábban embercsempészet miatt ítélték el, illetve pénzmosásban is érintett volt. Ráadásul a luxuslépő ellopásának idején már az országból is ki volt utasítva.

A lett férfi a bíróságon tagadta bűnösségét, azt állította, nem sejtette, hogy testvére mire készül, és arra sem sikerült rábeszélnie, hogy közvetlenül a lopás után vigye vissza a cipőket. Mindössze annyit ismert el, hogy valóban látta, hogy a testvére kinyitja a vitrint, a lopást azonban sem takarással, sem máshogy nem segítette.

Kiemelt tartalom
Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? 2 nappal ezelőtt

A belvárosi üzlet tulajdonosa, Pachert Balázs szerint igazságos (első fokú) ítélet született, „reálisnak“ nevezte az 1 év 8 hónapos börtönbüntetést. Ám mivel a lett férfi fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Az RTL Híradó összeállítását itt lehet megnézni: