2023.3.16 10:45
Olvasási idő 0:49
Kovács M. Dávid

Egy lett testvérpár fújta meg a 4,5 milliós cipőt Balazs Kicks üzletéből, egyiküket elfogták

DIVAT BALAZS KICKS CIPŐK SNEAKER

A férfi illegálisan tartózkodik Magyarországon, korábban ugyanis embercsempészet miatt ítélték el. A páros másik tagját egyelőre nem találják, és a drága lépőket is tovább keresik.

Egy külföldi férfit fogtak el a rendőrök Budapesten a Balazs Kicks üzletéből március elején ellopott, 4,5 millió forintot érő Nike X Louis Vuitton Air Force 1 Low sneaker eltűnése ügyében – derült ki az RTL Klub híradójából.

Ahogy korábban a REFRESHER Magyarország is beszámolt róla, a lopást a biztonsági kamerák is rögzítették, az eset után pedig Pachert Balázs, a belvárosi üzlet tulajdonosa feljelentést tett, illetve 300 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a tetteseket.

Az egyik elkövetőt, egy 35 éves lett férfit a rendőrök pénteken csípték meg Újpesten. Mint kiderült, a férfi ellen jelenleg is eljárás folyik pénzmosás miatt, korábban pedig embercsempészet miatt ítélték el. A rendőrkézre került férfi a lopás napján a testvérével járt az üzletben, őt azonban egyelőre nem találják, vele együtt a sneakereket is tovább keresik.

„A külföldi állampolgárságú gyanúsított büntetett előéletű, és egy korábbi kiutasítása miatt illegálisan tartózkodik Magyarország területén. A bűnismétlés veszélye mellett attól is tartani lehet, hogy a férfi a bizonyítást megnehezítené. A Főügyészség ezért a letartóztatását indítványozta, amit a bíróság elrendelt“ – közölte az ügyben a Fővárosi Főügyészség.

Kiemelt tartalom
Havi sneakerjelentés: Mutatjuk március legkeményebb lépőit Havi sneakerjelentés: Mutatjuk március legkeményebb lépőit 2024.3.14 18:18

A cipő a Károly körúton található üzlet legdrágább darabja volt, amelyet egy vitrinből loptak el, ami csak azért maradt nyitva, mert előzőleg valaki épp onnan próbált fel egy másik pár lábbelit.