2023.12.5 15:06
Olvasási idő 0:35
Kovács M. Dávid

Egy budapesti koncerten bukkant fel Cate Blanchett, és nem most járt először az épületben

ARCOK BUDAPEST CATE BLANCHETT ZENEAKADÉMIA

A Tár főszereplőjét alakító színész újra a budapesti Zeneakadémia vendége volt.

Cate Blanchett ausztrál színésznő bő másfél hónappal ezelőtt, október 22-én, újra a budapesti Zeneakadémián vendégeskedett, ahol Baráti Kristóf és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának koncertjét hallgatta meg.

Noha a koncert hetekkel korábban történt, a képek csak hétfőn kerültek fel a Zeneakadémia Facebook-oldalára. Ahogy a posztban írják, az eseményen készült fényképeket nézegetve egy különleges vendégre lettek figyelmesek a közönség soraiban.

Cate Blanchett viszont nem októberben járt először a Zeneakadémián. Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a 2022-ben bemutatott, Tár című filmjéhez az intézmény tanárától, Virág Emesétől vett zongoraleckéket, méghozzá a Borderlands magyarországi forgatása alatt – a film egyébként Németországban forgott.

Todd Field Tár című filmjében Blanchett egy női karmestert játszott. Alakítását már a velencei világpremier után percekig tartó tapsviharral, álló ovációval ünnepelte a közönség. A színésznő játékát később BAFTA- és Golden Globe-díjakkal ismerték el, illetve Oscarra is jelölték, a Tárt pedig azóta is a 2020-as évek legjobb filmjei között emlegetik.

Kiemelt tartalom
Cate Blanchett szerint veszélyes mítosz, hogy minden menekült Európába tart Cate Blanchett szerint veszélyes mítosz, hogy minden menekült Európába tart 2023.11.9 11:35