2023.12.5 10:37
Olvasási idő 0:43
Kovács M. Dávid

Lenny Kravitz újra Magyarországon koncertezik

ZENE KONCERT LENNY KRAVITZ

Hat év után visszatér, és a Budapest Arénában ad koncertet.

Jövő márciusban megjelenő, Blue Electric Light című lemezének 2024-es turnéjával Magyarországot is útba ejti Lenny Kravitz, derül ki az előadó közösségi oldalain megjelent posztokból.

A kedd délelőtt élesített turnéplakát szerint a jövőre 60 éves Kravitz július 30-án koncertezik majd a Budapest Arénában, ahová a március 15-én megjelenő, tizenkettedik nagylemezének anyagával érkezik.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Lenny Kravitz (@lennykravitz) által megosztott bejegyzés

Lenny Kravitz a 12 számos, Blue Electric Light című albumot a Bahamákon található stúdiójában írta és rögzítette. A legtöbb hangszeren ő játszott, régi gitárosa, Craig Ross társaságában. A jövőre érkező lemezt az október közepén bemutatott, TK421 című klipdal vezeti fel.

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai származású Lenny Kravitz mind a négy eddigi Grammy-díját a legjobb férfi rockénekes kategóriában nyerte, ráadásul egyhuzamban, 1999 és 2002 között, amivel rekordot állított fel. A négy győztes dal a Fly Away, az American Woman, az Again és a Gig In volt.

Ahogy az MTI emlékeztet, Lenny Kravitz eddig kétszer lépett fel Magyarországon: 2009-ben Debrecenben, 2018-ban pedig a Budapest Sportarénában. És akkor a mostani bejelentés szerint 2024 nyarán újra a fővárosban zenél.

A teljeskörű jegyértékesítés december 8-án, pénteken, indul; további részletek a Live Nation Magyarország oldalán.